H115i fan kontrol edememe ve 100 dereceye kadar ısınması

RuffneckTR

Hectopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Meslek
Okuyorum
Selamlar,
Ben H115i adlı soğutucuya sahibim fakat şöyle bir problemim var. Montajını, kablolamayı yaptıktan sonra bilgisayarı başlattığımda soğutucunun fanları son devirde çalışıyor ve CORSAIR LINK programından kontrol ettiğimde ise H115i 100 derece gösteriyor. Ve ben bu fanları kesinlikle kontrol edemiyorum, Fakat fanları pompadan çıkan fan başlıklarından çıkarıp anakarttaki CPU_FAN portlarına taktığımda ise sorunum çözülüyor. Benim anlamadığım bu yazılım ile ilgili mi yoksa donanımsal olarak problem mi var ? Benim düşüncem yazılım ile ilgili olmasıdır.

Fotoğraflardaki değerler iCUE ve LINK yazılımları ile çekilmiştir.

image.PNG
Ekran Alıntısı.PNG

Pompanın kablosunu CPU FAN girişine bağlayın. Fanlar fotoğrafta görüldüğü gibi yönleri öyle olacak ona dikkat edin. Fanlarıda pompadan gelen 2'li fan çoklayıcıya takın. Bu şekilde sorun olmaması lazım. Birde Corsair İCUE yazılımını indirip öyle deneyin.

Pompanın kablosunu CPU FAN girişine bağlayın. Fanlar fotoğrafta görüldüğü gibi yönleri öyle olacak ona dikkat edin. Fanlarıda pompadan gelen 2'li fan çoklayıcıya takın. Bu şekildemi montaj yaptınız?
Anakartım Z370-E olduğu için AIO_PUMP girişine taktım, Fakat CPU bölümüne taksam bile sorunum düzelmemişti. Ve fanları fotoğraftaki gibi montajlamadım ve onun bir problem çıkaracağını zannetmem.

Son düzenleme:
Anakartım Z370-E olduğu için AIO_PUMP girişine taktım, Fakat CPU bölümüne taksam bile sorunum düzelmemişti.
Bende dediğim şekilde montajlı. Zaten İCUE ile çekmişsiniz fotoğrafı pardon, dikkat etmemişim. Corsair LINK yazılımını kurup bak birde. Daha detaylı gösterir. İCUE yazılımını silip öyle kurun. Benim değerlerim bu şekilde. Corsair LINK kablosu USB 2 portuna bağladınız değil mi?
c.jpg

Bende dediğim şekilde montajlı. Zaten İCUE ile çekmişsiniz fotoğrafı pardon, dikkat etmemişim. Corsair LINK yazılımını kurup bak birde. Daha detaylı gösterir. İCUE yazılımını silip öyle kurun. Benim değerlerim bu şekilde.
Eki Görüntüle 310766
Altta bulunan fotoğraftaki değeri CORSAIR LINK programıyla elde ettim.
3zYyEj.png

Üstte bulunan bir tane fotoğraftaki değeri CORSAIR LINK programıyla elde ettim.
100 derece olayı sanıyorumki gerçeği yansıtmıyor. Fanların pompadan çıkan kabloya takılması lazım. Yazılımsal olduğunu düşünüyorum. Pompanın 3PİN'li kablosunu CPU FAN portun takıp deneyin bir bakalım ne olacak. Fanlarda pompadan çıkan fan slotlarına takılı olsun.

100 derece olayı sanıyorumki gerçeği yansıtmıyor. Fanların pompadan çıkan kabloya takılması lazım. Yazılımsal olduğunu düşünüyorum. Pompanın 3PİN'li kablosunu CPU FAN portun takıp deneyin bir bakalım ne olacak. Fanlarda pompadan çıkan fan slotlarına takılı olsun.
Dediğiniz yöntemi tam 10 dakika önce denedim sonuç değişmedi. Sanırım bu problem yazılım ile alakalı donanımsal problem yok gibi gözüküyor.

Sistem 100 santigrat derece olsa zaten kapanması lazım. Muhtemelen yazılımsaldır. Açıkçası bende de H100i vardı ve fanları pompaya bağladığımda ilk açılışta 3-5 saniye son hızda dönüp sonra normal hıza geliyordu. Sanırım sizde de benzer bir problem var ama hep son hıza dönüyor. CPU fan girişine takıp kullanmanızı tavsiye ederim. :)

Sistem 100 santigrat derece olsa zaten kapanması lazım. Muhtemelen yazılımsaldır. Açıkçası bende de H100i vardı ve fanları pompaya bağladığımda ilk açılışta 3-5 saniye son hızda dönüp sonra normal hıza geliyordu. Sanırım sizde de benzer bir problem var ama hep son hıza dönüyor. CPU fan girişine takıp kullanmanızı tavsiye ederim. :)
100 derece olan pompanın sıcaklığı işlemcinin değil. :) Ben sorunun yazılımsal olduğunu düşünüyorum. Diğer programda 0 derece olarak gözüküyor.

Teşekkür ederim, fanlar şu anda mecburen anakarta takılı zaten teşekkürler. Birde moderator arkadaş başlığa yazdığım derece hatasını 100 dereceye kadar ısınma sorunu olarak değiştirmiş, pompanın işlevi konusunda problemim yok fanlar konusu ve yazılım konusunda problemim var.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı