H170 GAMING M3 sistemde RAM slot arızası

sadikyavas

Kilopat
Katılım
9 Mart 2016
Mesajlar
386
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba, bu gün kasamı açıp temizledim, termal macunu yeniledim. Açtığımda görüntü gelmedi. Ana kartta VRAM ve CPU kırmızı LED yanıyordu. RAM'leri söktüm tek tek denedim çalışıyor. İkisini aynı anda açmadı. Denemelerimin sonunda fark ettim 4 RAM slotunun a kısmı 1 ve 2 slotları çalışmıyor. B kısmında sorun yok 3 ve 4'e taktım sorunsuz açılıyor. İlk açılısta uyarı verdi 1\3 ya da 2\4'e tak gibi. Sorun donanımsal gibi ama deneye bileceğim bir seçenek var mı?

Temizlemeden 2\4 çalışıyordu.
Anakart H170 GAMING M3.
 
  • İşlemciyi ve soğutucuyu sökün. Anakart soketindeki pinleri kontrol edin. Yamulmuş veya kırılmış pin olabilir.
  • Soğutucuyu aşırı sıkarak montajladıysanız biraz gevşetin.
  • BIOS pilini de çıkarın ve 5 dakika bekleyin. Bilgisayar kapalı ve fişten çekili olsun.
  • Bellek slotlarının içinin temiz olduğuna emin olun. Belleklerin sarı uç taraflarını silgiyle hafifçe silin ve öyle takın.
 
Merhaba. Evet, donanımsal açıdan deneyebileceğiniz bir seçenek daha vardır ; 1 ve 2 nolu RAM slotlarına PC temizliğinde kullanılan veya ev tipi elektrik süpürgelerin bazı tiplerinden alacağınız özel rakor,/hortum bağlantı çıkışıyla gelen bu basınçlı havayı sıkıntı yaratan slotlara tutarak olası yabancı cisimleri, lif, iplik, vb. varsa basınçlı havayla kolayca uzaklaştırılmasını sağlamak şeklinde olabilir. Hemen bakımdan sonra görülüp öncesinde 1-3 ; 2-4 nolu RAM'lerde bir sıkıntı olmaması bazı yabancı cisimlerle RAM içinde istenmeyen bir irtibatsızlığı akla getiriyor. Bunu denemekte bir fayda (alınacak sonuç açısından) olabilir.

Size çok küçük ipucunu (tiyoyu) da vereyim; çok eski ve iç slot irtbatıları iyi olmayan RAM, ekran kartı (AGP) vb. slotlarına, slota uygun çapta giren ince bir cam çivisini aşağı yukarı doğru yan taraftan bakır iletkenlere temas edecek şekliyle biirkaç kez hareket ettirerek iç irtibatı (elektrik iletkenliği) çok kötü olan ekran kartı, RAM gibi slotları daha iyi hale getirmeye çalışıp başarılı sonuçları da her zaman aldım, eskiden toplama PC'li anakartlarla (10 yıl önce) uğraşırken. Şimdi ise işim sürekli sıfırlarla. Ama sizin durumunuz elektrik iletkenliğindeki oksit, pas, vb. sıkıntısı açısından iletkenliği giderme şeklinde değil bu slotlara bazı yabancı cisimler kaçmışsa eğer onu basınçlı hava uygulayıp uzaklaştırabilmek şeklinde olacaktır. Kolay gelsin.
 

Geri
Yukarı