Bilgisayarı toplayalı 3 ay kadar oldu. İlk toplamasını Windows'unu ben yapmadım aldığım günden beridir de ben biosa giremiyorum. Live BIOS, Fast BIOS, Windows'tan BIOS denedim olmadı normal şartlarda girmeye çalışırsam monitöre görüntü gelmiyor. Her türlü öneriye açığım, yardımcı olur musunuz?
Hocam anladığım kadarıyla BIOS'a giremiyor değil BIOS'a girdiğiniz halde görüntü alamıyorsunuz.
Şunu deneyin:
1. öncelikle arkadaşın önerdiği gibi Windows'tan BIOS'a geçme rehber videosundaki adımları uygulayın.
2. BIOS'a geçtiğinizde görüntü alamayacaksınız ama fanlarınız dönüyor olacak. Burada sırasıyla F9, Y, enter, F10, Y, enter yapın. Eğer kısayollar doğruysa BIOS'unuz varsayılan değerlere dönecektir.
Not: Elinizdeki MSI anakart için varsayılan ayarlara dönüş tuşu F9 olmayabilir. Ayrıca ekran kartı ve monitör arasında herhangi bir dönüştürücü kullanıyor musunuz?
BIOS'u varsayılan ayarlara döndürme işlemine sıfırlama diyoruz. BIOS sıfırlamak için farklı dizüstü ve masaüstü bilgisayarlarda farklı yöntemler mevcut. Yazılımsal yolla sıfırlama: Bu işlem için PC açılırken Del/F2 tuşu ile BIOS'a girilir. Exit sekmesinde Restore Defaults seçeneğinin üstüne...
www.technopat.net
Buradaki rehberi deneyebilirsiniz. Bu arada gördüğüm kadarıyla MSI bir arşiv dosyası veriyor ve BIOS altından güncelleme yapmamızı bekliyor. Yalnız Live Update diye bir yazılımları varmış. Bu sizin model için işe yarar mı bilemiyorum. Aşağıya sayfasını bırakıyorum. Buradan indirerek BIOS'u Windows altından güncellemeyi deneyin.
MSI Türkiye'ye hoşgeldiniz. MSI Anakart, AIO, Grafik kartı, Dizüstü Bilgisayar, Netbook, Tablet PC, Tüketici elektroniği, iletişim, Barebone, Sunucu, endüstriyel bilgi işlem, Multimedya, Temiz Makine ve Araba Bilgi-Eğlence tasarlar ve üretir.
tr.msi.com
Ayrıca aşağıya Windows altından BIOS güncellemeyle alakalı bir konunun bağlantısını bırakıyorum.
Aşağıdaki yazılımlar sayesinde anakartınızın BIOS'unu Windows üzerinden kolayca Update* edebilirsiniz. *Update: Güncelleme. "Apdeyt" diye okunur. Windows Üzerinden Otomatik güncelle yapan programlar. Bu programlar anakart modelinizi belirler, uygun BIOS sürümünü indirir ve güncellemeyi yapar...