H410 anakart oyun için yeterli mi?

H410 B460 alan biri zaten zirve bir m2 ssd veya dip cl ramler alamayacaktır veyahut 4 slot ram, alıyorsa z490 alacaktır en azından yapması gereken o dur. Zaten h410 500 b460 600 lira civarin da gaming gecelerini bekleyebilirsiniz.
Bence arkadaşın yorumu yerinde, mosfet kalitesi bileşenlerin ömrü açısından iyidir ama size daha fazla FPS aldırmaz, daha yüksek CPU skoru getirmez. M2, RAM desteği konusu hakeza. M2 kullanmayan biri için H410 veya B460’ın bir farkı yoktur. İkisi de 2933MHz RAM desteği var. Evet soğutma da bir performans parametresidir ama zaten arkadaş da “pek etki etmez” demiş. X570’ten az da olsa daha yüksek performans göstermiş A320 örneği var:

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Tomahawk anakartlara ayrı bir ilgim var. B460 Tomahawk biliyorum pahalı ama ne dersiniz?

Tomahawk anakartlara ayrı bir ilgim var. B460 Tomahawk biliyorum pahalı ama ne dersiniz?
Gereksiz masraf 11.nesle bios için destek vermeyecek. Tabii ki Bios modla destekler büyük ihtimalle ama o kadar para vericek bütçeniz varsa ya z490 alın ya da b560 bekleyin.
Ki eğer o kadar bütçeniz varsa diğer parçalara ayırmak daha mantıklı geliyor K serisi işlemci almadıkça Z gereksiz geliyor soket aynı kalacak sonuçta

@Canoktun Anakart performansa etki etmez diye bir genelleme yapmanız oldukça saçma. RAM desteği, mosfet kalitesi, M2 desteği gibi şeyler bilhassa performans dolaylı yoldan etki eder. Yorumunuzu değiştirmenizi tavsiye ediyorum.
Birkaç şey söyleyeceğim ama uyanık davranılmış. Anlamak isteyen onu doğru anlardı ama yine de kabul ediyorum. Genelleme olarak göründüğü doğru. Ayrıca, "B460 bir anakartla ne fark olur?" denmiş. Her B460, M.2 destekleyecek diye bir şey yok. Ayrıca ben 1660 ile toplanan bir sistemi düşünerek yazıyorum. M.2 SSD; açılışa, genel hıza, vs. etki eder. RAM konusunda ise bu seviyede alınabilecek RAM hızları zaten çok fazla değil. Kaliteli bir H410 anakartın mosfetleri ile B460 anakartın mosfet kalitesinin chipset ile alakası nedir? Yerden yerden etkisi değişir ama oyun için fark edilecek kadar etki etmeyeceğini herkes biliyor. Toparlayacak olursam, chipset bazı konular dışında ve özellikler dışında oyun performansına fazla etki etmeyecektir (Bu seviyede.).

Pcie express bant genişliğinin etkisi nasıl hissedilir hocam?

Benim de bildiğim bir konu değil. Karşılaştırmalara göre H410'un PCIe 3.0 veriyolu sayısı 6 iken B460'da bu rakam 16, H470'te bu rakam 20, Z490'da ise 24. PCIe 3.0 veriyolunu kullanan donanım sayısı (ekran kartı, ses kartı, M.2 SSD vs) arttıkça PCIe arabiriminin bantgenişliği limiti doluyor bildiğim kadarıyla bu da bant genişliği darboğazına sebep oluyor fakat H410 gibi chipsetlere tek PCIe slotu koyarak ya da ne bileyim M.2 yuvası koymayarak üreticiler zaten limitliyorlar kartları. Şunu izleyebilirsiniz:

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı