Çözüldü H55M-UD2H PCI Express 16 X4 hızı nedir?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Pancstar

Kilopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
CPU: AMD Ryzen 7 5700X
Anakart: MSI B450 Tomahawk Max
RAM: 32 GB DDR4 3600 MHz (Kingston Fury Beast)
GPU: Gigabyte RTX 3060 Ti Gaming OC 8GB
SSD: Kingston NV2 1TB NVMe
PSU: MSI MAG A850GL 850W 80+ Gold (White)
Soğutma: Cooler Master ML240L V2
Kasa: Aerocool Aero One Duo (ARGB, cam panel)
Meslek
Teknisyen
Gigabyte'ın sitesine girip anakartımın (H55M-UD2H) özelliklerine baktım ve orada şöyle bir şey gördüm.
Ben ekran kartımı (Sapphire RX 570 8 GB) herhangi bir PCI Express X16 slotuna takarsam, X4 hızında çalışır mı yoksa slotların birisi mi X4 hızında çalışıyor?

IMG_20191114_223943.png

IMG_20191114_223959.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Anakartınızda 2 adet PCI-e X16 slotu var. Birisine RX 570 gibi ekran kartlarını takıp normal kullanabilirsiniz. Diğeri X4 hızında çalışıyormuş.
Anakartınızda 2 adet PCI-e X16 slotu var. Birisine RX 570 gibi ekran kartlarını takıp normal kullanabilirsiniz. Diğeri X4 hızında çalışıyormuş.
Diğeri X4 hızında çalışıyorsa diğerine takmam daha iyi olmaz mı?

X16 slotu daha iyi güç sağlar ve verimli olur. X16 varken X4'e takmak mantıksız olur.
Anladım herhalde, slotlardan birisini kullanınca X16 olarak çalışıyor ve diğer slot X4'e düşüyor öyle mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Anladım herhalde, slotlardan birisini kullanınca X16 olarak çalışıyor ve diğer slot X4'e düşüyor öyle mi?

O konuya net olarak bakmadım fakat evet dediğiniz gibi olmalı. Yani ekran kartını X16 slotunda verimli olarak kullanabilirsiniz.

O konuya net olarak bakmadım fakat evet dediğiniz gibi olmalı. Yani ekran kartını X16 slotunda verimli olarak kullanabilirsiniz.
Anladım.
Ben x16 slotunun birisini x4 hızı derken çarpı 4 hızında çalışır zannettim. 😁

Selamlar bende rx 570 var 2 3 reset sonucunda masaüstüne ulaşabiliyorum sorun nedir acaba profilimde konu açtım bununla ilgili tşk
O konuda çok bilgisizim yardım etmeye çalışırım ama elimden birşey geleceğini sanmıyorum.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı