H610M H V2 anakarta Intel Core i5-14400F işlemci olur mu?

HydrAA00

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba, öncelikle şöyle sormak istiyorum. Ekran kartını değiştirirken PSU'nun CPU'nun yeterli olup uyup uymadığına bakıyoruz ya mesela işlemci değiştirirkende anakartın uyup uymadığına bakmalı mıyız? Benim anakartım Intel destekli Gigabyte H410h m şu anki işlemcimde Intel Core i5-10500 ben bu işlemciyi Intel Core i5-14400F ile değiştirmek istiyorum ancak dediğim gibi anakarta uyar mı sizce? Bilen birileri yardımcı olursa mutlu olurum.

Son düzenleme:
Merhaba, öncelikle şöyle sormak istiyorum. Ekran kartını değiştirirken PSU'nun CPU'nun yeterli olup uyup uymadığına bakıyoruz ya mesela işlemci değiştirirkende anakartın uyup uymadığına bakmalı mıyız? Benim anakartım Intel destekli Gigabyte H610h m v2 şu anki işlemcimde Intel Core i5-10500 ben bu işlemciyi Intel Core i5-14400F ile değiştirmek istiyorum ancak dediğim gibi anakarta uyar mı sizce? Bilen birileri yardımcı olursa mutlu olurum.

İşlemcinizin 10500 olduğuna emin misiniz? H610M anakart LGA 1700 sokettir. 10500 ise LGA 1200 soket işlemcidir. Sokete oturmaz ve kullanamazsınız. Ya anakart modelinizi ya da işlemci modelinizi yanlış belirttiniz. Her anakarta her işlemci tabii ki uymaz, işlemciler soket sokettir. Kullanmayı bırakın sokete otutturamazsınız.

Anakartınız yüksek ihtimal Gigabyte H510M-H v2, H610M değil.

İşlemcinizin 10500 olduğuna emin misiniz? H610M anakart LGA 1700 sokettir. 10500 ise LGA 1200 soket işlemcidir. Sokete oturmaz ve kullanamazsınız. Ya anakart modelinizi ya da işlemci modelinizi yanlış belirttiniz. Her anakarta her işlemci tabii ki uymaz, işlemciler soket sokettir. Kullanmayı bırakın sokete otutturamazsınız.

Anakartınız yüksek ihtimal Gigabyte H510M-H v2, H610M değil.

Pardon H610 diye belirtmişim H410M anakartım.

Evet anakart işlemci uyumluluğuna bakmalısın. Senin anakartın LGA1200 soket. Takmak istediğin LGA1700. Yani takamazsın.

@HydrAA00 hocam minimum H-610 lazım sana o işlemci için.
Bende idareten h 610 kullanıyorum tabiri caizse rögar kapağı gibi yani.

Anladım peki aşırı pahalıya kaçmayacak düzgün önerebileceğiniz bir anakart var mı?

Anladım peki aşırı pahalıya kaçmayacak düzgün önerebileceğiniz bir anakart var mı?

Bu ürün 14400F için gayet yeterli.

@HydrAA00 hocam direkt DDR5'e geçseniz daha mantıklı olabilir.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı