H610M-K sistemde fan hızı ve renkleri nasıl ayarlanır?

uk27

Femtopat
Daha fazla  
Arkadaşlar selam. Sistemi yeni kurdum, ancak kasa fanı ve sıvı soğutucu fanlarının hızlarını nasıl değiştireceğimi bilmiyorum. Belirli bir sıcaklıktan sonra hızları artsa iyi olur. Şu an boşta çok ses var gibi. Hatta fan ışık renklerini nasıl değiştireceğimi de bilmiyorum. Yardımcı olursanız sevinirim.
Cooler Master 240mm sıvı soğutucu 2 fan var.
Cooler Master TD500 kasa 3 önde 1 arkada renkli fanlar mevcut.
ASUS Prime H610M-K anakart.
Intel 12400F işlemci.

Son düzenleyen: Moderatör:
Anakartta PUMP FAN ve ARGB Header gözükmüyor. Fanlar ARGB ise anakart üzerinden olmaz. Kontrolcüyle yapabilirsiniz. Fan olarak da tek CHA FAN girişi var. Yine çoklayıcı veya kontrolcü ile birlikte kullanabilirsiniz. Kasa fanları Molex ise yine hız kontrolü olmaz. Yardımcı programlar ile de yapabilirsiniz.
https://dlcdnets.asus.com/pub/ASUS/mb/14Utilities/UninstallAI3Tool_1.00.04.zip
https://dlcdnets.asus.com/pub/ASUS/mb/14Utilities/ArmouryCrateInstallTool.zip
Sıvı soğutma pompası ve fanı nereye bağlı?
Screenshot_20220430-000917.png

Cha fan girişine sıvı soğutmanın pompası bağlı. CPU fan girişine de sıvı soğutmanın 2 fanı ve kasa fanları bağlı. Sıvı soğutmanın içinden çıkan bir çoklayıcı ile Molex'e bağlılar. CPU OPT girişi olmadığı için anakartta, bu şekilde bağladım.

Anladım hocam. CPU FAN girişi boş kalmasın. CHA FAN girişinde pompa varsa BIOS üzerinden tam devirde çalıştırın. Pompa için önemlidir. Attığım yardımcı programlar ile de Fan Expert üzerinden de yapabilirsiniz. BIOS üzerinden HW Monitör gibi seçenekler varsa burada olması gerekir. Işıklar ise 3 pin ARGB ise anakart üzerinden kontrol edemezsiniz.

Kasa td500. Reset tuşundan değişim yapılabiliyor sanırım ama hafiften tırsıyorum, cidden reset ise diye. Ne işe yarar bu reset? Tamamen onaysız bir sıfırlama mıdır?

Korkmayın hocam. Tuş reset olabilir fakat anakarta bağlı değil. Sadece ışıkları kontrol ediyor.

Hocam BIOS, FAN Expert ve Armorycr'den fan kontrolünü sağlayamıyorum. Silent moda almaya çalışıyorum ancak herhangi bir değişiklik olmuyor, Silent seçeneğini seçemiyorum bile.

Korkmayın hocam. Tuş reset olabilir fakat anakarta bağlı değil. Sadece ışıkları kontrol ediyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Zaten bu modu seçmeyin. Sizin CHA FAN için direkt olarak tam devirde kullanmanız gerekir. Buraya pompa takılı.

Anakarta bağlı olmadığı sürece yapamazsınız. Bazı kontrolculerde hız ayarı da var. Böyleyse olur.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı