H61M-DS2 anakart ve GTX 1030 uyumu

Burak Burhan

Decapat
Merhabalar öncelikle bilgisayarım biraz eski Philips 206V4 on AMD Radeon HD 5570 adlı ekran kartını kullanıyorum
Motherboard
Manufacturer Gigabyte Technology Co. Ltd.
Model H61M-DS2 3.0 (Intel Pentium CPU G2010 @ 2.80GHz)
Version x.x
Chipset Vendor Intel
Chipset Model Ivy Bridge
Chipset Revision 09
Southbridge Vendor Intel
Southbridge Model H61
Southbridge Revision B3
Bu ise anakart olması lazım şimdi ekran kartım yetersiz işlemcimden memnunum düşük FPS alıyorum GTX 1030 alacağım ama aldığımda olmaz ise sıkıntı yaşamayayım GTX 1030 bu ana kartıma olur mu?

PCI Data
Slot PCI-E
Slot Type PCI-E
Slot Usage In Use
Data lanes x16
Slot Designation J6B2
Characteristics 3.3V, Shared, PME
Slot Number 0
Slot PCI-E
Slot Type PCI-E
Slot Usage In Use
Data lanes x1
Slot Designation J6B1
Slot Number 1
Slot PCI-E
Slot Type PCI-E
Slot Usage In Use
Data lanes x8
Slot Designation J6D1
Slot Number 2
Slot PCI-E
Slot Type PCI-E
Slot Usage In Use
Data lanes x16
Slot Designation J7B1
Slot Number 3
Slot PCI-E
Slot Type PCI-E
Slot Usage In Use
Data lanes x1
Slot Designation J8B4
Slot Number 4
Slot PCI
Slot Type PCI
Slot Usage In Use
Bus Width 32 bit
Slot Designation J8B3
Slot Number 5
Fazla da bir şey anlamıyorum bilgisayar toplamak gibi neler nelere uyar darboğaz yapar mı bu konularda pek bir tecrübem yok yardımcı olursanız sevinirim cidden.

İ5 2400 h61 chipsetli bir anakarta uyar. Ayrıca gt 1030 yerine gtx 750ti alın. Bende iki ekran kartı arasında kaldım ve gtx 750 ti aldım. Pubg fortnite gibi oyunları sıkıntısız bir şekilde oynuyorum.
merhaba teşekkürler yardımınız için fakat 750 ti uygun fiyatlı bulamadım o sıkıntım var siz nereden ne zaman almıştınız bilgi verebilir misiniz ve ana kart a baktım ama düzgün bulamadım bi link falan atabilir misiniz veya tam isim gibisinden

Sahibindenden almıştım ben yaklaşık 2 ay kadar önce. Bu arada güç kaynağınız yeterli ise R7 265 R9 270 te alabilirsiniz. İkiside 750 Tİ dan performanslıdır.

Sahibindenden almıştım ben yaklaşık 2 ay kadar önce. Bu arada güç kaynağınız yeterli ise R7 265 R9 270 te alabilirsiniz. İkiside 750 Tİ dan performanslıdır.
MSI H110M PRO-D LGA 1151 (Soket H4) Intel H110 micro ATX 7996-019R Anakart - Nanokatalog

2 tane işlemci linki atıcam aralarındaki fark nedir acaba pek anlamıyorum ben cahilim birazcık

Intel Core I5 2400 3.1ghz 6mb 1155p Tray İşlemci - n11.com

İ5-2400 3.10 Ghz 1155pin Sr08q Pc İşlemcisi - n11.com

ve bir de 750 ti alacağım bu sistemler için kaç watt power gerekli olur ana kart ile işlemci ve ekran kartı darboğaz yapar mı bu yeni nesil pubg fortnite gibi oyunları oynayabilir miyim ?

Alacağın sistemin neredeyse aynısına sahibim. i5 2400 ve GTX 750Tİ var bende de. 250W psu ile sorunsuz bir şekilde kullanıyorum ama tabikii de sen 250W alma. En az 400 W al ki ekran kartı upgrade yapacağın zaman ek masraf çıkmasın. Ayrıca ikiside i5 2400. Herhangi bir fark olmaz.

Darboğaz konusuna gelirsek dediğim gibi aynı sistem bende var. Benim 1440x900 de çözünürlük bir monitörüm var ve sadece pubg de %5 lik bir darboğaz yaşıyorum. Ayrıca hiçbir zaman 50 fps altına düşmüyorum. Genelde 65-75 arası oynuyorum.

Darboğaz konusuna gelirsek dediğim gibi aynı sistem bende var. Benim 1440x900 de çözünürlük bir monitörüm var ve sadece pubg de %5 lik bir darboğaz yaşıyorum. Ayrıca hiçbir zaman 50 fps altına düşmüyorum. Genelde 65-75 arası oynuyorum.
peki bu ana kart işlemciyle uyumlu mu veya sizin ana kartınız nedir MSI H110M PRO-D LGA 1151 (Soket H4) Intel H110 micro ATX 7996-019R Anakart - Nanokatalog
1600x900 çözünürlükte monitörüm
750 ti hiç bir yerde yok allahım deliricem aliexpress de ürün durumu kullanılmış yazıyor oradan da almak istemiyorum pek güvenemiyorum 750 ti yerine 1050 alsam bir fark olur mu
İmzam da ki sisteme bakabilirsiniz, ben çok memnunum.
peki bu yeni nesil dediğimiz pubg fortnite gibi oyunlar nasıl yüksek ayarlarda orta ayarlarda fps falan ?
İmzam da ki sisteme bakabilirsiniz, ben çok memnunum.
ana kart piyasa da artık yok bulamadım ne yazık ki

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı