H81H3-M7 sistem i7 4790 takıldıktan sonra açılmıyor

gangbeyiniz

Hectopat
Katılım
14 Temmuz 2020
Mesajlar
141
Merhaba, i3 4160 işlemciye ve ECS H81H3-M7 anakarta sahibim. Dün yeni aldığım işlemci (i7 4790) geç saatlerde geldiği için elimde termal macun bulunmuyordu ve biraz da aceleci davranıp denemek için eski işlemcimin üzerindeki termal macunu yeni işlemcime geçirdim ve açmayı denedim. Bilgisayar açılırken klavye ve farenin ışığı yanıyor ama görüntü gelmiyordu. Sistem 40-50 saniye sonra kendini yeniden başlatıyordu. Sizce bu sorun neden kaynaklanıyor olabilir? Eski işlemciyi geri taktığımda aynı sorun ile karşılaştım fakat o ise yeni işlemci gibi kendini yeniden başlatmıyordu, yine bir 40-50 saniye geçince direkt kapatıyordu kendini.
Bugün bir bilgisayarcıya götürdüğümde adamın verdiği cevap pinlerimin yamuk olmasıydı, adam pinleri düzeltti, i7 4790 takılı iken görüntü geldi fakat ECS (anakartımın markası) logosunda kaldı ve açılmadı o esnada BIOS'a giriş de yapılmıyordu. Tekrar eski işlemcimi taktığında ise görüntü geldi ve her şey normaldi. Sizce sorun işlemcide mi yoksa farklı bir sorun mu var? Satın aldığım adam ürünün çalıştığını ama ürünü geri alabileceğini söyledi.
 
Son düzenleme:
Evet şu an eski işlemcim ile sağlıklı bir şekilde çalışıyor. Benim aklıma BIOS güncellemesi geldi ama sanırım onunla da akalı değil bu durum doğru mudur?

Anakartınızın sitesinde işlemcinin hangi BIOS sürümünden itibaren desteklendiği belirtilir. Şu an mevcut BIOS sürümünüze bakarak bunu belirleyebilirsiniz.
 
Anakartınızın sitesinde işlemcinin hangi BIOS sürümünden itibaren desteklendiği belirtilir. Şu an mevcut BIOS sürümünüze bakarak bunu belirleyebilirsiniz.
Ben bulamadım, siz kontrol edebilir misiniz? Bu arada i7 4790 anakartımın sitesinde 02/07/2014 olarak gözüküyor, benim biosum ise 07/03/2013 olarak gözüküyor, bu yüzden açılmama olasılığı var mı?
 
Son düzenleme:

Yeni konular

Geri
Yukarı