H9 Flow sıvı soğutma yana takılır mı?

• Konuyu başlatan vLo
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 23
  • Görüntüleme 1.667

vLo

Hectopat
Daha fazla  
Herkese merhaba, önceki konularda yazdığım sistemi sonunda topladım. Sistem görselini paylaşıyorum. Arctic 360 mm soğutmayı yukarı kısma takamadım işlemci kablolarına takılıyordu. Bu şekilde kullanmak çok mu yanlış böyle kullanılamaz mı diye bir de size sormak istedim.

Son düzenleyen: Moderatör:
aslında pompa kabloları aşağıda radyatör kabloları yukarda bu şekilde olunca radyatör ölüyor mu
radyatör üste sığıyor ama cpu güç kabloları izin vermiyor montaja o yüzden ön tarafa takmak zorunda kaldım. Aslında sormak istediğim bu şekil kullanırsam çok büyük bir problem yaşar mıyım ?

O zaman benim montaj doğru

dostlar herkes farklı birşey yazmış kafam daha çok karıştı radyatör ters mi takmalıyım. Yabancı bir videoda da bu şekilde takmanın doğru olacağı söylenmişti.
Hocam imkan varsa radyatörü aşağıya çevirin yana takılı olarak; imkan varsa yukarı monte edin; en fazla böyle takılıyorsa böyle kalsın.

İfadeler: vLo

Eğer attığınız videoyu düzgün izlediyseniz o videoda da üst montajın doğru olduğu belirtiliyor.

Aynı şekilde rakorların alta geldiği ön montajda doğru kabul ediliyor lakin benim attığım videoya bakarsanız da üste takıldığında daha iyi bir ısı elde edildiği görülüyor.

@G3BEN ayrıca attığınız videoda test mevcut değil. Bunu da göz önünde bulundurun lütfen.

Son düzenleme:
Eğer attığınız videoyu düzgün izlediyseniz o videoda da üst montajın doğru olduğu belirtiliyor.

Hocam gerilmeye gerek yok üste sığmıyor, ya da ben takamıyorum fan CPU kablosuna değiyor, radyötürü ters çevirebilirim yani kablolar aşağı doğru gelir. En fazla yapacağım şey bu ama bu şekilde kullanırsamda sıkıntı olmuyormuş. Montajla uğraşmak istemiyor tekrardan şimdilik böyle kalsın ilerleyen zamanlarda radyötürü ters çevirirm.

Hocam imkan varsa radyatörü aşağıya çevirin yana takılı olarak; imkan varsa yukarı monte edin; en fazla böyle takılıyorsa böyle kalsın.
böyle kalsın hocam en fazla ne kadar zararı olabilir öyle değil mi ? Tamam en doğru kullanım değil ama yapcal birşeyde yok

Aynen öyle. Sonraki temizlikte tekrar denersiniz. Güle güle kullanın.

Test amacı olmadan adam tane tane anlatıyor olayın mantığını. Testi yapan bbaşka video da var o ayrı konu. Konu sahibi başka tarafa takamadığı için rakor dediğiniz kısmı aşağı yönde olması ile ilgili videonun 19. Dakikasında açıklıyor, videoyu o nedenle attım. Zaten böyle kullanmasında da sıkıntı yok, hazır sistemde bile böyle öne takıp yolluyorlar, uzun vadede sıkıntı yaşanır mı ayrı konu. Sıcaklık farkının oluşması zaten hava biriken kısmın rakorların tarafında olmasından kaynaklanıyor. Sıcak sıvı soğuk sıvı akışında arada hava baloncuğu da aldığından dolayı ses ve ısı artışı bundan kaynaklanıyor.

Aynen bende hazır sistemlerde ve baktığım videolarda rakor kısmı üste takıldığı için böyle taktım ama aşağı takmak daha doğru ise söküp o şekilde takayım (ne zor işmiş bu sıvı soğutma montajı)

Sığıyorsa öyle takın, ekran kartından dolayı pek mümkün gözükmüyor ama denenebilir. Ben olsam ilk başta böyle biraz kullanır ısı değerlerini gözlemlerdim, sonraları temizlik vs. için açtığınızda bir de aşağı çevirip testini yapardım. Ben biraz üşenciyim ondan dolayı takılmış şeyi tekrar çıkarmamak adına böyle dedim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…