Haç işaretli kolye takılır mı?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Dışarıda LGBT kol geziyor kimse bir şey demiyor, senin haç işareti takman mı sorun olmuş? Salla, tak gitsin.
 
Haç sembolü Hristiyanlığı temsil eder. Bir Müslüman olarak bu kolyeyi takmanızın pek doğru olacağını düşünmüyorum. Yüzyıllardır atalarımız üzerlerinde Haç işareti bulunan askerler ile savaşmışken sizin bu kolyeyi takmanız atalarımıza da saygısızlık olacaktır düşüncesindeyim. Bu isteğinizin sebebinin yabancı filmlerdeki karakterler olduğunu ve aslında haç işaretinin estetik olduğunu düşünmenizin de yabancı filmlerdeki sevdiğiniz karakterler ile haç işaretini bağdaştırmanız olduğunu düşünüyorum. Maalesef yabancı diziler Türkiye'de ciddi anlamda gençlerin asimile olmasına, özlerine karşı yabancı hissetmelerine ve hatta düşman olmalarına sebep oluyor. Bu yüzden benim tavsiyem siz özünüze sadık kalın ve sırf estetik geliyor diye boynunuza haç takmayın.
Adamı bir salın yahu... Bu alınganlığın sebebini aşağılık kompleksinize bağlıyorum, yanlış anlama hakaret değil bu. ''Atalar, özünüze sadık kalmak...'' Kendi söyledikleriniz ile çelişmeniz ne kadar gülünç, madem bu konulara girdiniz o halde en büyük asimile sizsiniz.
Şayet dediğiniz kadar Türk olsaydınız savunduğunuz Arap mitolojisine asimile olmaz ve ''özünüze sadık'' kalırdınız, siz Türk olduğunuza emin misiniz? 🙂

Ayrıca kelime seçiminizin yanlış olduğunu belirteyim. Savunduğunuz kültürün ve Orta Doğunun içindeki insanlar olarak yüzlerce yıldır baskıcı, gerici ve dayatmalarla yaşadığımız bir topluluktuk, bunun da etkileri olacaktı tabii ki.
Şimdi ise teknoloji çağına girmemizle insanlara bu tarz dayatmaların olması mümkün değil, yeni bir din uydurup yaymaya kalksan deli deyip tımarhaneye tıkarlar adamı.
Büyüklerinden görüp duyduğu yalanlarla ve onların doğrularıyla yaşayıp kendini de bunlara inandırıp gitmek yerine elinin altında internet, her kültürü her şeyin doğrusunu öğrenebiliyorsun, dünyanın öbür tarafındaki insanların yaşadığı evlerin içini dahi görebilir olduk.
E' hal böyle olunca insanlarda düşüncelerini içlerinde yaşayıp hayatlarını başkasının doğruları için heba etmek yerine kendi standartlarına göre istediği bir hayatı yaşamayı seçiyorlar, durdur durdurabilirsen. 🙂

Ayriyeten düşüncelerini kendi içinde yaşamak deyince konudan bağımsız bir şey söyleyeceğim. Taciz ve tecavüzlerin en sık yaşandığı topraklarda bu bahsettiğim coğrafyadadır. Örneğin Pakistan'da kadın ve çocuklara toplu tecavüz sonrası öldürme geleneğine illa ki rastlamışsınızdır, dediğim gibi ''baskı ve korku üzerine kurulan topluluklar...'' Bu insancıklara doğduklarından beri cinsel ilişkinin ayıp ve sapkınlık olduğu aşılanmış, karşı cinsle de alakaları olmayınca bu tarz iğrençlikler yaşanıyor.
Elbette bizim ülkemizde böyle bir şey olması mümkün değil ancak Pakistan kadar olmasa da haberlerde görüyoruz burada da oluyor, umarım buradaki ana düşünceyi anlamışsındır.

Dini olarak bile uygun görülmese kimse bir şeyleri içinde yaşamak zorunda değil, kişinin yapacağı varsa fikir ister sizde kendinizce artısıyla eksisiyle düşüncelerinizi söyleyip çekilirsiniz. Siz de zaten bunu yapmışsınız düşünceleriniz kendinizi ilgilendirir ona lafım yok ben sadece yanlışlarınızı söyleyip kendimce objektif olarak yorumladım.

Öyleyse sizin için Türk bayrağını indirip İngiliz bayrağını dikmenin de bir sakıncası yok. Sonuçta sizin için Türk bayrağı da bir sembol ve bez parçasından ibaret.
Tabii ki öyle değil... Din ayrıdır vatan ayrıdır, yazdığıma sinirlenip gereksiz bir karşılaştırma yapmışsınız. Dinden giremeyince milli değerlerden vurmaya çalışmanız yok mu. :) Kelime seçimlerinizin yanlış olduğunu belirtmiştim değil mi?
 
Fikirlerimizde ki temel farklılık sizin dini önemsemeyip benim önemsiyor olmam. Ben Türküm fakat dinimi milliyetimin önünde tutuyorum. Türkülerin kültüründeki değişikliğin de Arap mitolojisinden değil İslamdan dolayı olduğunu düşünüyorum.
Tabii ki öyle değil... Din ayrıdır vatan ayrıdır, yazdığıma sinirlenip gereksiz bir karşılaştırma yapmışsınız. Dinden giremeyince milli değerlerden vurmaya çalışmanız yok mu. :) Kelime seçimlerinizin yanlış olduğunu belirtmiştim değil mi?
Dediğim gibi ben vatanım kadar dini değerlerimi de önemsiyorum.
 
Dışarıda LGBT kol geziyor kimse bir şey demiyor, senin haç işareti takman mı sorun olmuş? Salla, tak gitsin.

Nasıl kol geziyor sen hiç olaysız LGBT yürüyüşü gördün mü veya herhangi bir LGBT bireyinin giyiniş tarzına insanların nasıl baktığını gördün mü? Yok LGBT miş yok haç kolyesiymiş bunlar popüler kültür kölesi kişilerin örnek aldığı uyguladığı davranışlar. Soruya gelirsek karşına vatanına dinine çok bağlı olan bir milliyetçi gelirse hiç çekinmeden indirir yumruğu suratına kendini doğru ifade edemezsen.
 
Hocam haç işareti swastika falan mı? Takın geçin, laf söyleyen zeka seviyesini gösterir zaten :).
 
Böyle bir milletten utanmayın, çekinmeyin, hakkınızda ne düşündüklerini umursamayın. Bugün 10 yaşındaki kuzenimi eğlendirmek için onu parka götürdüm. Salıncakta sallıyordum sonra onu kendi hâline bıraktım, bir kamelyaya oturdum. Çocuğun biri kuzenimi salıncaktan indirmeye çalıştı, ben de müdahale ettim onu ittirdim. Annesi çocuğuna hiçbir şey demedi. Böyle aileleri gördüğüm zaman sinirim tavan yapıyor. Benim ailem beni asker gibi yetiştirdiği için beni küçükken kıstırdığı için çok sinirliyim. Diyeceğim şu ki; Böyle bir millet ne düşünecek diye gerilmeyin. Biri fiziksel bir harekette bulunmaya kalkışırsa suçlu olur. Zaten siz de karşılığını verirsiniz.
 
Son düzenleme:
Gereksiz tepki çeker. Dayak yemeye kadar yolu var, anadolu irfanına belli olmaz. Sevdiğiniz ve can güvenliğinizi riske atmayacak başka bir sembolü kullanın.
Ne dayak yemesi ya? Kimsenin fiziksel bir harekette bulunmaya hakkı yok. Bulunsa bile o da karşılığını verir. Fiziksel bir harekette bulunmaya kalkışan birine o da karşılığını verir.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Yeni konular

Geri
Yukarı