Hacettepe mi Anadolu mu?

Berkay Keleş

Hectopat
İngilizce öğretmenliği için tercih yapacağım. Sıralamam Hacettepe için tam olarak tutuyor ama son olaylardan sonra öğretmenlik sıralamalarının düşeceğini tahmin edersek tutacağını düşünüyorum. Ankara'ya karşı büyük bir ön yargım var, orada mutlu bir öğrencilik geçiremem gibi hissediyorum. Onun yerine sıralamamın çok daha altında olan Eskişehir Anadolu Üniversitesi veya osmangazi üniversitesi de yazabilirim. Hem ailem mutlu olsun hem ben rahat olayım dersem Marmara Üniversitesi de geliyor. Ailem Hacettepe'de okumanın bana çok katkısı olacağını söylediği için orayı istiyorlar ama ben İngilizce öğretmenliği bölümünden mezun olup öğretmen olmayı planladığım için okulumun fark etmeyeceğini düşünüyorum. Eskişehir'de daha güzel bir öğrencilik hayatı geçireceğimi düşünüyorum. Bir tanıdığımız İngilizce öğretmenliği mezun olmasına rağmen hosteslik yaptığı için " belki 4 yıl sonra öğretmen olmak istemezsin okulun işine yarar. " diyorlar. Ailem baskılamadığı için son kararı ben vereceğim ama siz ne düşünüyorsunuz, gerçekten Ankara'da çok sıkılır mıyım? Okullar çok fark eder mi?

Ankara Eskişehir arası trenle 2 saat. İyi eğitim nerdeyse orası. Ama maddi olarak Ankara yoracaksa eskişehir. Universitede ögrenmekten çok nasıl ögreneceğinj ögrenirsin ve yine kendini geliştirmek sana kalır. Öğretmenlik olarak tek bir lisans ileride yetmeyebilir ve çap vb alternatifleri olan evrenkentlere bak.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı