Hacettepe tercümanlık vs Hacettepe öğretmenlik

Evet onda da yeni düzenlemelerle yeminli tercümanların yanında 7 yıl sürünme şartı getirmişlerdi yanlış hatırlamıyorsam. 7 yıl yeminli bir tercümanın ofisinde köle olacaksın ardından sınava girip geçersen yeminli tercümansın. Aynı olay Mali müşavirler için de geçerli.

Öyle ise hiç değmez🤔
Öğretmenliğe tercih edecek pek yer kalmıyor o zaman.

Memuriyet istemiyorum yani.
Ve özelde en iyi ne olur ki tercümanlık için onu bilmiyorum.
Şöyle gidebileceğim uç noktayı istiyorum tercümanlıktan.
Yoksa öğretmen olmak zor değil sonuçta.

Memuriyet kotu bir sey degil ki. Turkiye henuz kurumsal sirketlerin cok da profesyonellesemedigi ulkelerden birisi. Yani ozel sektorde calisan kisiler ozellikle sektore yeni adim atan mezunlarsa tabiri caizse kole olarak calistiriliyor. Akademisyenlikte en azindan yar. doc. olduktan sonra rahatlamaya basliyorsun. Bunun haricinde bana kalirsa dil bolumlerinden mezun olan kisilerin yapabilecegi en iyi meslek konsolosluklarda veya dis isleri bakanliginda calismak. Tabi bu da memuriyete giriyor ve sinavlara girmen lazim. Sen de bunu istemiyorsun sanirim ama yine de buralarda calisma olayini arastir derim.

Memuriyet kotu bir şey degil ki. Türkiye henuz kurumsal sirketlerin cok da profesyonellesemedigi ulkelerden birisi. Yani ozel sektorde calisan kisiler ozellikle sektore yeni adim atan mezunlarsa tabiri caizse kole olarak calistiriliyor. Akademisyenlikte en azindan yar. Doc. Olduktan sonra rahatlamaya basliyorsun. Bunun haricinde bana kalirsa dil bolumlerinden mezun olan kisilerin yapabilecegi en iyi meslek konsolosluklarda veya dis isleri bakanliginda calismak. Tabii bu da memuriyete giriyor ve sinavlara girmen lazim. Sen de bunu istemiyorsun sanirim ama yine de buralarda calisma olayini arastir derim.

Çok sağ olun🙏

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı