Hacettepe vs Boğaziçi Üniversitesi

Boğaziçi de hacettepe de ODTÜ ve İTÜ de hiçbiri üzmez. Burada iş daha çok Ankara ve İstanbul arasındaki farka dönüyor. Ben şahsen mühendisliği İstanbul'da isterim, Boğaziçi ve İTÜ arasında kalırsam da karar veremem :D en iyisi sağlam bir rehbere danışmak olacakt mühendislikte hacettepe ne İTÜ YTÜ varken.

Mühendislikte hacettepe ne İTÜ YTÜ varken.
 
@Bitirici Boğaziçi, Hacettepe ve İTÜ gibi üniversiteler varken ben ara hiç YTÜ'yü sokmam. Liverpool'a transfer olmak yerine Everton'a transfer olmak gibi bir şey :D
 
Bir Hacettepeli olarak, Hacettepe Üniversitesini tercih etmeni önermiyorum, eğitim olarak, Kimya mühendisliği adına konuşuyorum, hocalarımız kendi dallarında gayet iyi eğitim görmüş eğitmenler, hatta bir hocamız var, kendisi Türkiye'de kendi dalında en çok atıfta bulunulan akademisyenlerden biridir. Hacettepe'yi önermemin sebebi ise makro ölçekte üniversite standartlarının, kampüs fırsatlarının git gide kötüleşiyor olması, Hacettepe iyi bir akademi yuvası evet ama artık öğrenci dostu olmaktan çıkıyor. Zaten Hacettepe'nin iyi bir araştırma üniversitesi olduğunu URAP listesine bakarsanız da anlayabilirsiniz, ama dediğim gibi iyi bir akademik kadronun olması iyi yönetilen bir üniversite olduğu anlamına gelmiyor. Girdiğim sene ile içinde bulunduğumuz 2021 senesi Hacettepe'sinde bile dağlar kadar fark var.
 
@Bitirici hayır okumuyorum ama YTÜ bana hiç prestijli gelmiyor.

Neden? Anlamadım. Harvard mezunu falansanız anlarımda.
Bir hacettepeli olarak, hacettepe üniversitesini tercih etmeni önermiyorum, eğitim olarak, kimya mühendisliği adına konuşuyorum, hocalarımız kendi dallarında gayet iyi eğitim görmüş eğitmenler, hatta bir hocamız var, kendisi Türkiye'de kendi dalında en çok atıfta bulunulan akademisyenlerden biridir. Hacettepe'yi önermemin sebebi ise makro ölçekte üniversite standartlarının, kampüs fırsatlarının gitgide kötüleşiyor olması, hacettepe iyi bir akademi yuvası evet ama artık öğrenci dostu olmaktan çıkıyor. Zaten Hacettepe'nin iyi bir araştırma üniversitesi olduğunu urap listesine bakarsanız da anlayabilirsiniz, ama dediğim gibi iyi bir akademik kadronun olması iyi yönetilen bir üniversite olduğu anlamına gelmiyor. Girdiğim sene ile içinde bulunduğumuz 2021 senesi Hacettepe'sinde bile dağlar kadar fark var.

Bu arada yanlış anlamayın hacettepeyi kötülemiyorum. Ama mühendislikte ODTÜ, İTÜ, YTÜ başka.
 
Bu arada yanlış anlamayın hacettepeyi kötülemiyorum. Ama mühendislikte ODTÜ, İTÜ, YTÜ başka.
Yanlış anlaşılacak bir durum yok adı üstünde biri teknik üniversite diğeri araştırma üniversitesi. Teknik üniversitenin, teknik olmayana göre mühendislikte daha iyi olması zaten beklenen bir durum bu konuda hem fikirim ama YTÜ bana göre de Hacettepe'den daha iyi bir üniversite değil.

Puanım YTÜ Kimya Mühendisliğine de yetiyordu ama hem İstanbul'da okuyabileceğimi düşünemediğimden, hem de kafamda bir kıyas yaptığımda ağır basan taraf Hacettepe olmasından ötürü Hacettepe'yi yazmıştım.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı