Haciz ile bilgisayar alınır mı?

Tel Adam

Kilopat
Ben 13 yaşındayım. Babamın borcu yüzünden evde benim yarışmadan kazandığım laptobumu haciz işlemi ile alabilirler mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Eve tespite geldiklerinde evdeki herşeyi tutanağa işlerler buna mal beyanı deniyor. İstersen tüm eşyaları sen almış ol. Beyan esnasında işlenirse alabilirler o yüzden beyandan önce evden çıkartırsın hacizden sonra geri getirirsin.

Evde başka bir bilgisayar yoksa alamazlar. Eskisi gibi bir şey yok. Bilip bilmeden konuşmayalım. Zamanında komşumuza haciz gelmişti. Evinde 1 televizyon, 1 buzdolabı vardı ikisine de dokunamadılar. Ayrıca belli bir süreden bu borçlar siliniyor. 5 yıl gibi bir süre sanırım. Babama sorduğumda ise eskisi gibi değil artık evinde bir eşyadan 2 tane varsa kaliteli olanını alıyorlar dedi. Örneğin evinde 55'' televizyon olur 10 bin TL eder. Bir de 32 ekran yan odanda duran bir televizyon vardır. Kaliteli olanı alırlar. Diğerine dokunamazlar. Yalnız bu elektronik aletler şart olmadığı için nasıl olur bilemem. Şimdi televizyon da şart değil dersiniz ama haberler gibi şeyler de var.

Eve tespite geldiklerinde evdeki herşeyi tutanağa işlerler buna mal beyanı deniyor. İstersen tüm eşyaları sen almış ol. Beyan esnasında işlenirse alabilirler o yüzden beyandan önce evden çıkartırsın hacizden sonra geri getirirsin.
Öyle değil o. Ürünün faturası var ise ve onun olduğunu kanıtlarsa alamazlar. Oldu olacak gelmişken misafirleri yazsınlar onları da götürsünler.

Öyle değil o. Ürünün faturası var ise ve onun olduğunu kanıtlarsa alamazlar. Oldu olacak gelmişken misafirleri yazsınlar onları da götürsünler.
Şimdi öyle düşünürsen doğru sen yazıcı almışsındır haciz babana gelir sen dersin ki bu benim benim adıma faturalı o zaman almayabilirler ama ev babanın adınaysa kısmı var. Şu aralar zaten haciz falan uğraşmıyorlar banka hesabından hallediyorlar orada yoksa eve geliyorlar. Alacakları şeyler borç miktarına göre değişir. Şu aralar nasıl bilmiyorum da önceden evdeki herşeyi alma hakları vardı bazı şeyleri alınamaz olarak değiştirmişler midir bilemiyorum. Ama sonuçta adres orası ve o kişi orada ikamet ediyor.

Geçmiş olsun. Haciz işlemleri eskisi gibi basit değil... Öyle ki, bir çok işletme avukata vermek yerine uzlaşma yoluna gitmeyi tercih eder, bilirler işe yaramadığını. Hatta şirket sahipleri parayı alabilmek için türlü kolaylıklar sağlar. Yine de garanti olsun diye değer verdiğin her şeyi akrabalarının evinde saklayıp daha sonra evine getirebilirsin. Soracaklarını sanmıyorum ama olur da sorarlarsa satıp yedim der geçersin. Bu arada ben de evde herhangi bir üründen bir adet varsa alamazlar diye biliyorum ayrıca fatura konusu da araştırılmalı.

Babamla konuştum konu hakkında hacizin 2. yılı ve 3. yılın da size teklif sunucaklar diyelim ki borcunuz 400 bin TL size diyecekler ki 100 bin TL ver kapatalım borcunu. Ayrıca dediğim gibi bir aletten 2 tane varsa alabiliyorlar ancak.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı