O durumda birazcık oyun yapmasını tavsiye ederim arkadaşa, ne bileyim daha güncel olan PC'nin işlemcisini ekran kartını cartını curtunu söker bir yere koyar, onu daha yeni bayramlıklarla falan topluyorum der, eski bilgisayarı gönderir.
Bir fikir mesela, ben olsam öyle yapardım;
İmkan varsa tanıdık birisine yeni PC'yi bırakırdım, o sayede 2 PC'de kurtulmuş olurdu.
Eğer böyle bir şey yoksa yeni bilgisayarın değerli parçalarını söker, bir tek kasasını ve depolama alanını bırakırdım ve daha yeni topluyorum derdim. Depolama alanını zaten alamazlar içinde özel videolarım falan var dersin. Zaten tek bir PC olduğunu düşünecekleri için almayacaklardır. Eski PC'nin de ekran kartını sök APU sistem bu de. Açmaya çalışırlarsa eğer işlemcinin grafik birimi yoksa zaten görüntü gelmeyecek ve haydaa bozulmuş falan de biraz duygu sömür salsınlar PC'yi

.
Neyse çok teknik işlere girdim.
Bu durumlarda kilit kelime ''eğitim'' aslında, eğitim için kullanıyorum gibi şeyler dersen dokunamıyorlar. Yine de en kötü senaryo durumunda yapabileceğin şeyleri söyledim. Tabii bunlar ne kadar etiktir tartışılır, bana kalırsa gayet etik, burada konuşamayacağım, konuşturulmadığım konular var ve başıma iş almak istemiyorum. Baban kumar vs. oynamadığı sürece helal yollarla para kazanmaya çalışıyorsa bana kalırsa haklı olan siz, haksız olan bu ülkeyi bu hâle getiren kişilerdir. Haksız olan, sizin borca girmenize neden olan, ekonomik kriz yüzünden ödeyememenize sebep olan, senin psikolojini altüst eden kişilerdir. Demek istediğimi anlamışsınızdır zaten.