Haciz ile evden neler alinabilir?

Tersunlu29

Yoctopat
Selamünaleyküm ben 15 yaşındayım babamın borcu yüzünden eve haciz geldi sorum haciz ile hangi eşyaları alabiliyorlar, burs param ile topladığım 1 PC kasam var bir de eski 7 yıllık bir PC kasası var bu kasaları alabilirler mi ve evde başka hangi eşyaları alabilirler? Birde bütün akrabaları amcamın oğlu ve eşinden tutun halamın kızına kadar bütün akrabaları aramışlar ama babam ilk aradıklarında görüştü görüstükten sonra 30 dk içinde bütün akrabaları aramışlar böyle bir hakları bulunuyormu? Cevap verenlere teşekkür ediyorum.

Selamünaleyküm ben 15 yaşındayım, babamın borcu yüzünden eve haciz geldi. Sorum haciz ile hangi eşyaları alabiliyorlar, burs param ile topladığım 1 PC kasam var bir de eski 7 yıllık bir PC kasası var, bu kasaları alabilirler mi ve evde başka hangi eşyaları alabilirler? Cevap verenlere teşekkür ediyorum.

Kişisel cihaz sayılmalı alınmaması gerekmez mi?

Yanlış bilgi
Para edebilecek her şey.

6352 Sayılı Yasanın 16. maddesi ile değiştirilen 2004 Sayılı İcra İflas Kanunu'nun 82. maddesinin 1. fıkrasının 3. bendi uyarınca para, kıymetli evrak, altın, gümüş, değerli taş, antika veya süs eşyası gibi kıymetli şeyler hariç borçlu ve aynı çatı altında yaşayan aile bireyleri için lüzumlu olan eşya haczedilemez. Yani gelip elinizden telefonunuzu almaz ama bilgisayar için de içerisindeki depolamayı size verir geri kalanını belki alabilirler. Bu konuda net konusamıyorum maalesef.

Öyle olsa diğer tüm eşyalarda kişisel değil mi?

Öyle düşününce telefonlarda alınması gerekmez mi?

6352 sayılı yasanın 16. maddesi ile değiştirilen 2004 sayılı icra iflas Kanunu'nun 82. maddesinin 1. fıkrasının 3. bendi uyarınca para, kıymetli evrak, altın, gümüş, değerli taş, antika veya süs eşyası gibi kıymetli şeyler hariç borçlu ve aynı çatı altında yaşayan aile bireyleri için lüzumlu olan eşya haczedilemez. Yani gelip elinizden telefonunuzu almaz ama bilgisayar için de içerisindeki depolamayı size verir geri kalanını belki alabilirler. Bu konuda net konusamıyorum maalesef.

Heh böyle olabilir.

Son düzenleyen: Moderatör:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı