Merhaba,
Zor bir durumdayım ve yardımınıza ihtiyacım var. Babam bir kaza yaptı ve %100 kusurlu bulundu. Şu anda eve haciz geleceği söyleniyor. Ben 20 yaşında ve işsizim. Bu yıl YKS'ye hazırlanıyorum ve bilgisayarımı ders çalışmak ve video düzenlemek için kullanıyorum. Ancak bilgisayarımın elimden alınmasından korkuyorum.
Bilgisayar benim üzerime kayıtlı değil, ancak babamın da üzerine kayıtlı değil. Özellikleri şöyle:
Zor bir durumdayım ve yardımınıza ihtiyacım var. Babam bir kaza yaptı ve %100 kusurlu bulundu. Şu anda eve haciz geleceği söyleniyor. Ben 20 yaşında ve işsizim. Bu yıl YKS'ye hazırlanıyorum ve bilgisayarımı ders çalışmak ve video düzenlemek için kullanıyorum. Ancak bilgisayarımın elimden alınmasından korkuyorum.
Bilgisayar benim üzerime kayıtlı değil, ancak babamın da üzerine kayıtlı değil. Özellikleri şöyle:
- Galax RTX 2060 6 GB.
- Kingston NVMe SSD 1TB.
- 240GB SATA SSD.
- ASRock 4.0 B450M anakart.
- Ryzen 5 3500X işlemci.
- 16 GB RAM.
- Bilgisayarımın haczedilmesini önlemek için ne yapabilirim?
- Haciz memurlarına bilgisayarın eğitim amaçlı olduğunu kanıtlamak yeterli olur mu?
- Bilgisayarı geçici olarak başka birine vermek mantıklı mı? Ancak, benim açımdan bu çok zor çünkü yakın çevremde samimi olduğum bir komşum yok ve bir arabam olmadığı için bilgisayarı taşımak da kolay değil.
- Ekran kartımı mesai saatlerinde geçici olarak söküp saklamak ve haciz sırasında düşük donanımlı bir sistem izlenimi vermek işe yarar mı? (böylece sistemin değeri düşebilir.)