Hacizde masaüstü bilgisayarlar alınır mı?

• Konuyu başlatan LOWEZ
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 17
  • Görüntüleme 745
Tekrardan rahatsız ediyorum kusura bakmayın fakat bir araştırma yaptım ve çoğu yerde bilgisayarın lüzumlu ev eşyası olup haciz in gelmeyeceği yazıyor kafam çok karıştı.

@LOWEZ, benim dediğim aslında. Temel ihtiyaç olarak gösterirseniz alınmayabilir.

@811150, olabilir. Bilgisayar evinizde değilken haciz edemezler ve sizde bilgisayar olup olmadığını da bilemezler.

Pek bilgim olmadığı için soruyorum. Bilgisayarı bir arkadaşınızın evinde saklasanız olmaz mı?
Hayır sorun olabilir. 3. kişilerin hakkı burada devreye girer. Muhtemelende hacize konu olabilir. Çünkü kişi haciz kararı verildikten sonra bilinçli şekilde ürününü farklı bir 3. kişiye (arkadaşına) teslim etmiş olur. Bildiğim kadarıyla bu durumda 3 kişilerin hakkı korunmaz. Ancak haciz kararı verildiği anda her iki taraf da bir şekilde bilmeden bu hacizden kaynaklanan ürünü 3. kişiye verdiyse bu ürün (şartlara bağlı olarak) hacize konu olabilir.

Hayır sorun olabilir. 3. kişilerin hakkı burada devreye girer. Muhtemelende hacize konu olabilir. Çünkü kişi haciz kararı verildikten sonra bilinçli şekilde ürününü farklı bir 3. kişiye (arkadaşına) teslim etmiş olur. Bildiğim kadarıyla bu durumda 3 kişilerin hakkı korunmaz. Ancak haciz kararı verildiği anda her iki taraf da bir şekilde bilmeden bu hacizden kaynaklanan ürünü 3. kişiye verdiyse bu ürün (şartlara bağlı olarak) hacize konu olabilir.

Peki bu nasıl tespit ediliyor ki hocam? Mesela benim evimde zor günler için beklettiğim 3 bilezik var gittim akrabama verdim, nasıl anlayabilirler ki?

Peki bu nasıl tespit ediliyor ki hocam? Mesela benim evimde zor günler için beklettiğim 3 bilezik var gittim akrabama verdim, nasıl anlayabilirler ki?
Burada durum farklı olabilir. Oradaki icra memuruna iş düşüyor ve tutanakta da belirtilmesi lazım.
Genellikle 3. kişilerin hakkı korunur ama örneğinizi bilezik yerine başka mallardan açıklamak istersek bakılması gereken net aşama buradaki verilmenin hacizden sonramı yoksa hacizden öncemi olduğudur.
Hacizden sonra mantıken verilmesi saçma olur ve hacze zaten konu olur.
Ancak hacizden öncede karşı tarafın bunu bilmemesi lazım. Hacizden önce demekle kastım konuyu açan aradaş gibi düşünürsek zaten haciz yapılacakmış ama tarihi belli değilmiş.
Siz yine bu arada yani haciz yapılmasa bile hacize konu şeyleri satamaz ve başkasına veremezsiniz. Çünkü icra emri çıkmış ve eninde sonunda o haciz yapılacaktır.
Burada bilinmesi gereken en baştaki durumun yani hacizlik durumunuzun olup olmadığının daha tam oluşmamasıdır ve burada sizi ne karşı taraf icraya vermiş ne de siz kesin olarak hacize düştüm diyemiyorsunuzdur. Zaten böylesi durumda daha tutanak bile tutulmadığı bir zamanda eşyalarınızı kullanmada özgürsünüzdür.
Tabi hukukda her şeyin istisnası var. Haciz veya icra emri çıkarılmasa bile yine bazı malları satamayabilir, devredemeyebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı