Hacker olmak için yol haritası

Bazı toolları kullanmaya heves etmiştim bir ara. Sonra sizin gibiler beni soğuttu. Hatırladığım kadarıyla öğretirim.
Olay hiçbir zaman bizim gibilerin sizleri soğutması değil. Sizlerin baştan uygun olmamanız. Bu işi her önüne gelen yapabilseydi zaten tonla adam vardı piyasada.
Yaş ve yaşantı ile gelişen bazı durumlar var. İlk önce zihnen büyüyün, sonrasında hayalleriniz hallolur.
 
Millete hacker deyince ciddiye almıyor kahkahaya kapılıyor. Hukuk 2.sınıf öğrencisiyim merak sardım öğrenmek istedim. Burdaki baltaya sap olamamış elemanlar gülüyor ulan siz hayatınızdaki aşağılık kompleksini anca bu tarz forumlarda anonim olarak dökersiniz. Ezik insanlar.
Sana bazı şeyleri öğretirim benimle iletişime geçersen.
 
1 - Yabancı dil (İngilizce)

2 - Hacker ola bilmen için bazı şeyleri değil çok şey öğrenmek gerekli.
Yazılım dilleri (Exploit, Rat, gibi zararlı yazılımlar ya da en basitinden brute force gibi işini kolaylaştıracak yazılımlar yapa bilmelisin.)

Veri tabanları (Veri güvenliği bir veriyi alıp onu satmak/kiralamak bu aklına gelen bir çok şey hatta hepsi diye biliriz)

Network (Eğer bordo bereli değilsen bunu kesinlikle öğrenmen gerekli çünkü bir çok saldırı network üzerinden olur en basitinden Wifi üzerinden bile cihazlar hacklenme ihtimali oluyor)

Linux (Anlatmama gerek yok anlatırsam uzun sürer)


Anonim kala bilme (Bir şey yaptığında yanına kala bilmesi için anonim kalman gerekli günümüzde şuan eğer çok iyi değilsen ya da devlet destekli değil isen zor)

Kripto bilgisi (Dijital para bilirsin zaten)

Kriptografi (Kriptografi yani şifreleme zordur)

Sosyal mühendislik (İnsanları kandırma satış danışmanlarını örnek vere biliriz fakat bu daha çok pazarlama için değil çala bilmek içindir.)

3 - Süreklilik şöyle diyeyim sürekli yeni bir şeyler öğrenmen gerekir çünkü Üstteki anlattığım maddeler her gün gelişiyor.

Önceden bende araştırmıştım aklımda bu kadar kaldı ve anladıklarımı yazdım. Siber güvenlik uzmanı ya da hacker değilim araştırmadan kalan bilgiler ve anladıklarımı özetledim. Yukarıda yazdıklarımın en doğru olanı İngilizce öğrenmek gerektiği.

Siber güvenliğin 6 dalı var, 6 dalının başlıklara yayarsak 32 alan çıkıyor buda demek oluyor ya üstün zekalı olacaksınız ya da iyi bir ekip ile iş yapmanız gerekecek çünkü Hacking ile mücadele ileri seviye hatta çok iyi hackerler bile en sonunda yakalanıp devlet adına çalışıyorlar. Önce temiz ol sonra gördükten sonra pislene bilirsin istersen tabii ki.

Pegasus isimli İsrail yazılımı vardı 200 şirket bu yazılım için çalıştı 200 şirketin sadece 10 personeli bu iş ile ilgilense 200x10 = 2 bin personel yapar. Tabii bu aşırı iyi bir yazılımdı. Ve yanlış bilmiyorsam çok yüksek paralara devletlere satılıyordu.
 
Son düzenleme:

Yeni konular

Geri
Yukarı