Hacker'lar Gerçekte Nedir ve Hangi Yeteneklere Sahip Olmalıdırlar?

Genellikle çok yüksek yazılım bilgileri olan ve bunları iyilik ya da kötülük adına kullanan insan çeşidi. Güvenlik ağlarına sızmakla ünlü olmuş insanlardır ayrıca. Bazıları beyaz ya da siyah şapkalı süveter giyer.
 
Yazılım bilgilerinden çok algoritma mantıkları gelişmiştir. Güvenli sistemlerde bile sosyal mühendislik , phishing gibi saldırılarla açık yaratabilecek düzeydedirler. White Hat yada Ethical Hacker dediklerimiz sistemleri korumayı amaç edinmiş diğer Black Hat , Grey Hat gibi hackerlara karşı savunmalar geliştirirler. Exploitler hackerların vazgeçilmezidir . Ne zaman kendi başına exploit yazıp yeni bir tür açık veya yöntem bulursan itibarın artar. Programlama dilleri daha çok Python gibi diller üzerinedir.C/C++ gibi sistem programlama dilleri de kullanılır. Script Kiddie denilen hazır program ve toollar kullanıp kendini hacker sanan tipler de vardır.
 
Aslinda supersonik algoritma bilmezler. Ancak sistemlerin nasil calistigini bilirler. Bilgisayarinda browser'i acip, adres satirina bir seyler yazip enter'a bastiginda arka planda neler dondugune hakimdirler. Bu bilgileri kullanarak acikliklar yakalarlar. En iyi bildikleri sey bu acikliklari bilmek, yakalamaktir. Iyi niyetlileri bunu duzeltip para kazanir, kotu niyetlileri abuse edip para kazanir.
Bir de sosyal muhendislik olmaksizin belli basli noktalar hacklenemez. Kesinlikle birilerinin hata yapmasi gerekir. Bu sebeple sanilanin aksine aslinda sosyal becerileri yuksektir.
Internette bolca guvenli bir web sitesinde olmasi gereken guvenlik onlemlerini iceren standartlar listesi bulabilirsiniz ve bunlarin neden gerekli olduguna da aciklamalar mevcuttur. Herhangi 2. sinif bir web sitesinde bu onlemlerin olmayisindan faydalanilabilir. Insanlar genelde ayni parolayi cogu yerde kullandigindan ya da varyasyonlarini kullandigindan dusuk profilli zayif bir web sitesinden elde edilen bilgilerle guvenlik onlemi yuksek noktalar hacklenebilir. Ornegin sizin facebook adresini bilen bir hacker, ayni zamanda zomunyo.net uyesi oldugunuzu da biliyorsa, zomunyo'yi hackleyip facebook hesabinizi guvensiz hale getirir.
Bahsettigim standartlara bir ornek -> OWASP
 
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı