Hackerlar neden bilgilerini paylaşmazlar?

• Konuyu başlatan fouur
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 11
  • Görüntüleme 1.826

fouur

Megapat
Daha fazla  
Hayatta en acı olan şeylerden birisi de senelerdir oturup kalktığınız arkadaşınızın aslında küçük çapta bir hacker olduğunu öğrenmenizdir. Kuşkusuz :D.
Arkadaş bu işi zevk için yapıyor kötü niyetli değil. Ben yazdığı programları değil de kodlarını istiyorum kötü amaçlı olmadığımı bildiği halde vermiyor :)
Tamam kötü ellere ulaşmaması için bilgilerini paylaşmıyorlar falan falan ama ne zor günlerimiz geçti beraber göğüs gerdik. Ama vermeyeceğim de vermeyeceğim diyor :D.

Son düzenleyen: Moderatör:
Yahu bu hackerlık ne popüler bir şey haline geldi gerçekten şaşırıyorum. Arkadaşım bu tür şeylere heves etme. C, C++ Python gibi diller öğren, küçük çapta program yazmakla işe başla. Ben heçkır olacağım diye ortalarda gezinenler gerçekten komik görünüyor.

Başlığa yanıt: Hacker oldukları için :)
Aslında herkesin yapması gereken bu, hacker nasıl gizleniyorsa o şekilde gizlenilmesi gerekir. Hacker olmaya çalışmadan önce kendini koruyabiliyor musun ona bakmak gerekir :) Gereksiz konu olduğundan iyi yolda devam etmenizi dileyip konuyu kilitliyorum.

Bu hack işlerinden iyice soğudum. Eskiden ilgim vardı, bir hacker olmak istoyordum. Ancak bu sene çıkan HEÇKIR arkadaşımız yüzünden soğudum bu işlerden. Bilgilerini saklaması en doğrusu. Bilgilerini veren heçkırlar böyle oluyor malesef.

Hackerlik bence biraz saçma, Ya kendini çok iyi gizliyeceksin yada hiç bulaşmıyacaksın.
Aradaşın watch dogs la idare etsin :p

Arkadaşım ben Windows XP döneminde bir çok bilgisayara girmişdim, internet üzerinden ip adresi yardımıyla, şimdi yaşlandım unuttum nasıl yapıyordum (esentıal net tools) uygulama yardımıyla ;)

Hacker oldukları için bilgilerini gizlediklerini düşünmüyorum. İçlerinde siber suçlu olanlar varsa bu yüzden gizliyor olabilirler.

Hacker = siber suçlu demek değil. Ancak aynı anda ikisini birden yürütenler olabilir. Tıpkı başarılı bir mühendisin, aşçının, ya da bir golf oyuncusunun aynı zamanda bir çocuk istismarcısı, banka soyguncusu ya da katil olma ihtimali gibi. Böyle insanlar var mıdır? Elbette vardırlar. Tıpkı bir kişinin aynı anda hacker ve siber suçlu olması gibi.

Hackerlar, yani kendilerine dayatılan sistemi reddeden, bu sistemin etrafından dolaşan, kendi hayatlarını ve/veya başkalarının hayatlarını kolaylaştıran buluşlarda bulunan zeki insanlar elbette genel anlamda suçlu değildirler. Her konuda olduğu gibi bunun da istisnaları vardır.

M.I.T. hackerları kimliklerini gizlemezlerdi. Bu kadar zeki insanların siber suç gibi kendilerini küçük düşürecek bir alana yöneldiklerini de hiç sanmıyorum.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı