Hackerlar, NVIDIA Sürücülerinin Açık Kaynak Yapılmasını İstiyor

Ali Güngör

Technopat'ın Kurucusu ve Genel Müdürü
Yönetici
Makaleler
2
Yer
İstanbul Türkiye
Daha fazla  
Meslek
Technopat
Profil Kapağı
1523300036
Nvidia-Hack.jpg

NVIDIA sunucularına yapılan ve gizli bilgilerin açığa çıkmasına neden olan saldırılarla ilgili olaylar henüz bitmiş değil. Şirketin sistemlerine sızan bilgisayar korsanları, şirket sürücülerini açık kaynaklı hale getirmeyi taahhüt etmedikçe daha fazla gizli bilgi yayınlayacağını bildirdi. NVIDIA sunucularına yönelik çok sayıda fidye siber saldırı raporunun ardından, LAPSUS$ bilgisayar korsanlığı grubu şimdi NVIDIA’nın Windows, macOS ve Linux […]

Devamı: Hackerlar, NVIDIA Sürücülerinin Açık Kaynak Yapılmasını İstiyor
Kaynak Technopat

Devamı için yukarıdaki bağlantıya tıklayın...

Açık kaynak olması tehlikeli değil mi?
Hem evet hem hayır. Zaten çoğu donanım sürücüsü açık kaynaklı. Geliştirmek isteyen geliştiriyor.
Eğer NVIDIA sürücüleri açık kaynak yaparsa en çok Linux tarafında yararı olur diye düşünüyorum. Arkasında büyük bir topluluk olacağı için daha az sorun yaşanabilir.

Hem evet hem hayır. Zaten çoğu donanım sürücüsü açık kaynaklı. Geliştirmek isteyen geliştiriyor.
Eğer NVIDIA sürücüleri açık kaynak yaparsa en çok Linux tarafında yararı olur diye düşünüyorum. Arkasında büyük bir topluluk olacağı için daha az sorun yaşanabilir.
Tehlikeli olmasi ile alakasi yok.
İçine kötü amaçlı yazılımlar yüklenebilir mi diye düşündüm.

Sorun yasanmasi disinda kernel icine entegre edilebilir, sürücü kurmak zorunda kalmaz insanlar.

Bir de musl kullanan veya *bsd sistemlere de driver derlenebilir, boylece NVIDIA surucusunun destek sorunu olmaz.

Umarim yapilir ya. Yapilir ise musla gecmeyi planliyorum.

İçine kötü amaçlı yazılımlar yüklenebilir mi diye düşündüm.
Hayır. Açık kaynaklı olması direkt sisteme eklendiği anlamında gelmiyor. Açık kaynaklı yapıp yine kendi dağıtacaktır zaten. AMD sürücüleri açık kaynaklı mesela.
Linux tarafında da zaten topluluğun elinden geçiyor, kontrol ediliyor.

Sorun yasanmasi disinda kernel icine entegre edilebilir, sürücü kurmak zorunda kalmaz insanlar.

Bir de musl kullanan veya *bsd sistemlere de driver derlenebilir, boylece NVIDIA surucusunun destek sorunu olmaz.

Umarim yapilir ya. Yapilir ise musla gecmeyi planliyorum.
Bence de olsun. :D Az dert çekmedim bu NVIDIA yüzünden.

Yani sürücü konularına çok hakim değilim ama, eğer açık kaynak kodlu olursa LHR kilidinin kırılması kolaylaşmaz mı?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı