Hacking, IoT, robotik kodlama, gömülü sistemler, 3D yazıcı konularında gelişmek

Siberci07

Hectopat
Daha fazla  
Bunların yapacak kadar yaşayamam belki bile ama denemek bedava. O yüzden aklıma gelen bir söz ile devam ediyorum: Kaybedersem tecrübemi alırım, kazanırsam tecrübem ile.

Ne için istiyorum:
İnsanlık için, ve biraz da geleceğim için istiyorum. Sanayiden kurtulacak derecede, anlatırım birazdan.

Neler için istiyorum:
Hacking - IoT - robotik kodlama - gömülü sistemler / 3D yazıcı.

Biraz kendimden bahsedeyim:
16 yaşındayım, okula gitmiyorum, sınıfta kaldım. Açık liseye yazılacağım. Hobilerim hacking / network / ıot / robotik / gömülü sistemler, [Bir kere kaldım diye ailem tekrar liseye göndermedi, sanayiye verdiler. Zihnimi, misyonumu kapatamadılar. Kapatamazlar :) ] Sanayidekileri küçümsemiyorum ama çoğunluk böyle.

Sabah: 8.30 iş.
Akşam: 19.30'da eve geliyorum. [Vaktim az ama yaparım her türlü.]

Üstteki sanayide kurtul bilecek derece dedim ya.

Sanayideki herif SH / ben Y.
SH: Mesai kal.
Y: İşim var.
SH: Ne işin var?
Y: Tasarım yapacağım. [Genelde beni saf falan olarak görüyorlar, ilgim olmadığı alanda benden bir başarı bekliyorlar. Ailem de illa bu iş bu iş diyor askere kadar, sabır.]
SH: Sen kim tasarım kim oğlum yaaaaa.

Demirle alakalı bir iş, cumartesi var tabii. Ben konuya geçeceğim.

Amacım nedir:
Hacking - network ağ üzerine / IoT / robotik / gömülü sistemler / aslında hepsi birbiri ile bağdaşıyor. Ortak noktaları ağ diyebiliriz.

Böyle gitmem mantıklı mı?
Ben kafamda kendimce: Network / C - Java - JavaScript öğrenmeliyim diyorum sizin tavsiyeniz nedir? Veya sizin fikriniz nedir?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bunlardan birinde karar verip yapabildiğin kadar ilerle. Güvenlik alanında mesela online kurslar ile geliştirebilirsin.

Tek bir noktadan ilerleyip kendinizi geliştirin.
Birden fazla şeyi aynı anda öğrenmeye çalışırsanız çok kolay sıkılırsınız.
Ya aslında hepsinin ortak noktası var, Network öğrenirsem olayı kavrarım diye düşünüyorum.
Tek bir noktadan ilerleyip kendinizi geliştirin.
Birden fazla şeyi aynı anda öğrenmeye çalışırsanız çok kolay sıkılırsınız.

Ortak noktaları var, Network için olmazsa olmaz C, Robotik kodlama gömülü sistem IOT içinde C olmazsa olmaz. Zaten hepsini aynı anda degil sırayla. Network - C - Java - JavaScript öğrenicem.
Bunlardan birinde karar verip yapabildiğin kadar ilerle. Güvenlik alanında mesela online kurslar ile geliştirebilirsin.
Ortak noktaları var, Network için olmazsa olmaz C, Robotik kodlama gömülü sistem IOT içinde C olmazsa olmaz. Zaten hepsini aynı anda degil sırayla. Network - C - Java - JavaScript öğrenicem

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı