Hacking işleri için Linux

The_Türk

Hectopat
Yer
Türkiye
Hackingle uğraşan kişilerden sürekli Kali Linux'u işitiyorum. Bu Linux'un diğerlerinden farkı nedir?

Ayrıca hacking için nasıl bir yol haritası izlenmeli? Bilgilendirirseniz sevinirim.

Bence zor olanı başarmak hackerlığın felsefesine daha uygun. Örneğin Linus Torvalds Linux çekirdeğini yazarak zoru başarmış oldu. Ancak onun bu başarısı sayesinde insanların hayatı pek çok açıdan daha kolaylaşmış oldu. :)
Neden ekstra zorluk çıkarsınlar ki? O süre içerisinde gidip farklı işler yapabilirler.
Bazı insanların ezbere Hacker'lık yapıldığını sanmasına ne demeli :D

Bu forumu kullanacağım son günde Kali'yi basit sanacak arkadaşlara bıraktığım en son mesajım şu olacak:

(Kendimize ait Linux dağıtımı olan) PiluX işletim sistemine saldırmak için Kali kullandık. :) Ve bir açık da bulduk. Açığı kapattık. :)
Toolar size zaman kazandırır olayın mantığını anladığınız zaman ister tool yardımı ile yapın ister manuel orası size kalmış. Toolar bize zaman kazandırması için var.
Yanlışsınız. Örneğin bir kişi bir diğer kişiyi hackleyecek. Veri çalacak bir amaçtan ötürü. Saldıracak kişi hazır toolları kullanıyor. Hazır toollar hakkında bilgi sahibi.Savunacak kişi de hazır toollar hakkında bilgi sahibi. Savunacak adam hazır toolların çalışma prensiplerini bildiği için kolaylıkla veri kaybını önleyebilir. Demek istediğim hazır toollar kullanılarak gelişim sağlanamaz. Başkalarının ayak izlerini takip etmekten başka bir işe yaramaz bu.
Mantığı anlamak yeterli. Toollar zaman kazandırmak için var...

Konu biraz hort olacak fakat ek olarak belirtmek istediğim siber suçlular genelde medya tarafından “hacker” olarak adlandırılıyor ancak doğru karşılığı “cyberpunk” olmalı bence. Gerçek hackerlar genelde sistem ve kendilerine dayatılan kurallar ile dalga geçen, kendi prensiplerini benimsemiş, siyasi açıdan gerçek hayatta biraz anarşistleri anımsatan insanlardan oluşuyor.

Örneğin başkaları tarafından hazır olarak sunulan Kali GNU/Linux dağıtımını ve yine hazır olarak içinde gelen pentest toollarını kullanmanın pek de hacking ile bir ilgisi yok. Onun yerine Arch, Slackware ya da Gentoo gibi daha low-level distroları kullanmak size çok daha fazla şey kazandırır. Örneğin LFS´nin Reddit´te bulunan sayfasında güzel bir slogan var; “Your distro, your rules”. LFS ile kendi distronuzu yaptığınızda aşkalarının değil, kendi kurallarınız ve tercihleriniz geçerli olur. Belki çok daha zahmet verici ancak hackerlığın felsefesine çok daha uygun.

Hacker'lığın felsefesi falan yok, kendi kurallarına uymak diye bir şey de yok burası açık internet istersen evine tor ağını kur yaptığın yasadışı bir eylemde şafak operasyonu ile hapsi boylarsınız. İnternette hack faliyetlerine karışan herkes yakalandı. Mitnick bile. Türklerden de Cha0'yu unutmayalım.

Hacker'lığın felsefesi falan yok, kendi kurallarına uymak diye bir şey de yok burası açık internet istersen evine tor ağını kur yaptığın yasadışı bir eylemde şafak operasyonu ile hapsi boylarsınız. İnternette hack faliyetlerine karışan herkes yakalandı. Mitnick bile. Türklerden de Cha0'yu unutmayalım.
O zaman bütün hackerların yakalanması gerekiyor sanırsam.

O zaman bütün hackerların yakalanması gerekiyor sanırsam.
İyi niyetli de hacker var kötü niyetli de. Siz kötü niyetli hackersınız diyelim gidip Yunanistan'ın veya Ermenistan'ın internet sitelerine saldırırsanız çok problem olmaz (Türkiye için konuşuyorum) Ama Amerika'ya ait bir siteye saldırırsanız veya bir Türk sitesine saldırırsanız işte o zaman sizi bulurlar. Yaptığınız iş ve verdiğiniz zarara bağlı.

İyi niyetli de hacker var kötü niyetli de. Siz kötü niyetli hackersınız diyelim gidip Yunanistan'ın veya Ermenistan'ın internet sitelerine saldırırsanız çok problem olmaz (Türkiye için konuşuyorum) Ama Amerika'ya ait bir siteye saldırırsanız veya bir Türk sitesine saldırırsanız işte o zaman sizi bulurlar. Yaptığınız iş ve verdiğiniz zarara bağlı.
Gerçek hacker dediğimiz kişilerin kolayca bir siteye amatörce saldırı yapıp yakalanacağını düşünmüyorum, Türkiye için dediğiniz doğru.

Gerçek hacker dediğimiz kişilerin kolayca bir siteye amatörce saldırı yapıp yakalanacağını düşünmüyorum, Türkiye için dediğiniz doğru.
Açık internet kullanıyoruz en güvenli ağ olarak adlandırılan Tor ağının sahibi Amerika Deniz Kuvvetleri. Uzun lafın kısası bakacak olursak Anonymous dahil bir çok hacker grubu yakalandı. İnternette gizlilik diye bir şey yok. Unutun bu palavraları.

Açık internet kullanıyoruz en güvenli ağ olarak adlandırılan Tor ağının sahibi Amerika Deniz Kuvvetleri. Uzun lafın kısası bakacak olursak Anonymous dahil bir çok hacker grubu yakalandı. İnternette gizlilik diye bir şey yok. Unutun bu palavraları.
Hacker grupları yakalanmaz üyeleri yakalanır.. her neyse dostum iyi günler.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı