Hacking işleri için Linux

The_Türk

Hectopat
Yer
Türkiye
Hackingle uğraşan kişilerden sürekli Kali Linux'u işitiyorum. Bu Linux'un diğerlerinden farkı nedir?

Ayrıca hacking için nasıl bir yol haritası izlenmeli? Bilgilendirirseniz sevinirim.

Zamanında aynı böyle merak sanıp sanal olarak yüklemiştim. Kali Linux ile normal Linux'un farkı yukarıdaki arkadaşın da dediği gibi tool farkı. Aklına gelebilecek tüm hacking toolların hepsi mevcut.

Çok saçma soru sormuşsunuz, armut piş ağzıma düş. Elinizde dünyanın en iyi kaynağı olan internet var. Bunu Technopat üzerinden bize sormak yerine Google veya YouTube'a Türkçe dahi sorsanız size yanıtını verir. Eğer her sorunu böyle başkasına soracaksınız bu işten vazgeçin.

Yardım: Kali kullanmamızın sebebi tüm araçlar içinde yüklü olarak geliyor, ekstra kurmak ile uğraşmıyoruz. Yoksa biz de meraklısı değiliz. Yol haritası için internetten yardım almak gerekiyor, "hack" epey büyük bir olay ve bir sürü dalı var. Araştırıp "istediğinizi" seçmelisiniz.

Son düzenleyen: Moderatör:
Artı -1 Eksi
Dostum Kali Linux'ta güvenlik kodları daha fazla.

Ondan dolayı.

Bir nevi Linux'lar arasından güvenlik veya hacking için kişiselleştirilmiş versiyonu.

Zamanında aynı böyle merak sanıp sanal olarak yüklemiştim. Kali Linux ile normal Linux'un farkı yukarıdaki arkadaşın da dediği gibi tool farkı. Aklına gelebilecek tüm hacking toolların hepsi mevcut.
Bütün araçları içermiyor diye biliyorum. Bildiğim kadarıyla BlackArchta daha fazla araç var.
Ayrıca araçların ne kadarlık bir kısmı bilmiyorum. Ama Windows'a yüklenebiliyor.

Son düzenleme:
Kali Kuran kendini Hacker saniyor.
Hack isiyle ugrasan birinden bu islerle ugrastigini duyamazsin, sagda solda anlatiyorsa lamerdir o.
Sistemlerin nasil calistigini bilirsen Windows XP ile de hacklersin, macOS ile de. Olay kiside biter.
Kali Linux Pentest yazilimlarini bundle etmis bir distro yalnizca. Isi bilen adam da kendi toolsetini kendi olusturur.

Kali Kuran kendini Hacker saniyor.
Hack isiyle ugrasan birinden bu islerle ugrastigini duyamazsin, sagda solda anlatiyorsa lamerdir o.
Sistemlerin nasil calistigini bilirsen Windows XP ile de hacklersin, macOS ile de. Olay kiside biter.
Kali Linux Pentest yazilimlarini bundle etmis bir distro yalnizca. Isi bilen adam da kendi toolsetini kendi olusturur.
Katılmıyorum bu işin önde gelen adamları dahi Kali Linux kullanıyor. Neden kendisi set oluşturmak ile zaman kaybetsin ki?

Örnekler:
Onur Oktay, Birkan Tekkan, Atil Samancıoğlu ve Lunizz'i verebiliriz.

Ayrıca Bu işler ile uğraştığını bilmezsin diye bir şey yok eğer illegal bir durum içermiyorsa siber güvenlik alanı gayet normal bir alan, hiç bir siber güvenlik uzmanı hergün oturup instagram çalmıyor. Bunun laboratuvarları var Vulnix, Metasploitable 2 ve Web for Pentester gibi.

Katılmıyorum bu işin önde gelen adamları dahi Kali Linux kullanıyor. Neden kendisi set oluşturmak ile zaman kaybetsin ki?

Örnekler:
Onur Oktay, Birkan Tekkan, Atil Samancıoğlu ve Lunizz'i verebiliriz.

Ayrıca Bu işler ile uğraştığını bilmezsin diye bir şey yok eğer illegal bir durum içermiyorsa siber güvenlik alanı gayet normal bir alan, hiç bir siber güvenlik uzmanı hergün oturup instagram çalmıyor. Bunun laboratuvarları var Vulnix, Metasploitable 2 ve Web for Pentester gibi.
Bu isin onde geleni neye gore belirleniyor ben merak ettim acikcasi.
Udemy'de egitim vermek isin onde geleni mi olmak mesela?

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı