Çözüldü Hackintosh LED kapalı kalıyor ve 5dk'da geliyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

DenBay Tech

Hectopat
Makaleler
5
Kendi Monster Tulpar cihazımda Hackintosh'u başarılı bir şekilde kurabilmiş durumdayım. Kurulum iyi geçti fakat kurulumdan sonra ekran kartı aktifleşiyor fakat ekran ışığı 3 ile 5 dk gibi bir süre kapalı kalıyor ne yaparsam yapayım parlaklık başlangıçta gelmiyor. Bilgisayarımın çalıştırabileceği bütün sürümleri denedim ama çalıştıramadım. Mümkün olduğunca Catalina deniyorum ama eğer uyumluysa Mojave olmasını isterim. Big Sur ve sonrası yavaş boot ediyor onun için istemiyorum.

Sistemim :
Monster Tulpar T5 V21.1.2
İşlemci : Intel Core i7 10875H
RAM : 16 GB 3200 MHz DDR4
GPU :
- NVIDIA GeForce RTX 2060 (nv=disable1)
- Intel UHD Graphics (Hızlandırma, saydamlık vb. çalışıyor ama görüntü sonradan geliyor)
Screenshot 2022-01-12 024019.png

Depolama :
- SAMSUNG MZVLB512HBJQ-00007 512 GB (Windows Diski)
- A400 NVMe SanDisk 512 GB (macOS Diski)

Wi-Fi : Intel Wi-Fi 6 AX201 160 MHz

Planladığım macOS Sürümleri : (Mümkünse daha eskilerine dönmek isterim.
- macOS 10.15 Catalina
- macOS 10.14 Mojave (Uyumluysa)

Çözüm
Boot argümanlarına ekleyip test eder misiniz?
igfxonln=1 igfxrpsc=1 igfxfw=2 -igfxblr -igfxbls
Mojave ve sonrası için CPU-SPOOF lazım. Monterey'i 3-4, en kötü 4.5 saniyede bootluyorum. Eski sürümlerde çoğu uygulamanın desteği yokken ne yapabilirsin ki?
Mojave ve sonrası için CPU-SPOOF lazım. Monterey'i 3-4, en kötü 4.5 saniyede bootluyorum. Eski sürümlerde çoğu uygulamanın desteği yokken ne yapabilirsin ki?

Çözüm
Peki bu boot eklentileri sadece Clover Bootloader için mi geçerli yoksa OpenCore'da bile oluyor mu? OpenCore deneyeceğim için olmazsa Clover.

Son düzenleyen: Moderatör:
Waiting on critical error hatası ile takıldım. Ardından Clover denedim ama Clover Configurator'da ise bu seçenekler mevcut değil :(
Sonunda oldu, teşekkürler :)

Son düzenleyen: Moderatör:
Waiting on critical error hatası ile takıldım. Ardından clover denedim ama clover configurator da ise bu seçenekler mevcut değil :(

Sonunda oldu teşekkürler : )
Nasıl yani? Sağlam dosyalarda bu tarz bir hata mı aldın? OpenCore Config içerisinde boot-args içine girdiğine emin misin komutları?

Nasıl yani? Sağlam dosyalarda bu tarz bir hata mı aldın? OpenCore Config içerisinde boot-args içine girdiğine emin misin komutları?
Evet ama OpenCore hata verdi. Clover ile gittim ve boot args bölümüme verilen argümanları ekledim ve sorun çözüldü. Sadece parlaklık 3 kez kısıp açılıyor ilk açılışta ama sorun çözüldü

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı