Hackintosh Rehberleri

İsimsiz01

Hectopat
Herkese merhabalar,
İlgili ve bilgili arkadaşlara bazı sorularım olacaktır, bu sorular umarım diğer arkadaşlara da yardımcı olacaktır.
1. Hackintosh ile ilgi bir sürü rehberler var (gerek yabancı gerekse yerli) lakin hangisinin en iyi olduğuna, saf kurulum olduğuna karar veremedim.
Sizce hangisi(leri) en uygun yöntem olur ?
2. Unibeast ile kurulum USB'si hazırladığımızda sadece en son çıkan işletim sistemi mağazada olabiliyor. Eski işletim sistemlerini kurmak için hangi yöntem(ler) önerilir ?
3. Clover bootloader ın çok farklı farklı arayüzlerine sahip versiyonlarını gördüm, bunu kafamıza göre mi seçeceğiz yoksa en çıkan versiyonunu mu kullanıcağız yada her versiyonun farklı işlevleri mi var ?
4. Bazı yabancı rehberlerde gördüğüm kadarı ile clover bootloader kullanılarak boot edilmiyor.( siyah bi ekran, üste elma, ve altta ise boot edeceğimiz disk bulunuyor. Chimera dedikleri şey herhalde.)
Bu rehberlerde nasıl bir yol izleniyor ?

Bence senin Hackintosh rehberler bölümümüzü iyice bir incelemen gerekiyor. Zira bu sorularının cevaplarınu oradan bulabilirsin.

Hocam aslında ben videolarınız da olmak üzere bir sürü araştırma yaptım ve bazı yöntemler farklı olunca kafam karıştı ve bunlar da onlar işte.
Eğer cevaplayabilirseniz çok iyi olur olayı tam kavramam adına.
Teşekkür ederim.

Hadi o zaman senin sorularına cevap vereyim.
1. Hackintosh ile ilgi bir sürü rehberler var (gerek yabancı gerekse yerli) lakin hangisinin en iyi olduğuna, saf kurulum olduğuna karar veremedim.
Saf kurulum? Kuracağın sistem zaten saf kurulum olacak.

2. Unibeast ile kurulum USB'si hazırladığımızda sadece en son çıkan işletim sistemi mağazada olabiliyor. Eski işletim sistemlerini kurmak için hangi yöntem(ler) önerilir ?
İnternet'ten eski OS X sürümlerini araştırabilirsin. Şu anda mevcut kaynak;
Hackintosh ISO (Hackintosh Distro) - Hackintosh Zone

3. Clover bootloader ın çok farklı farklı arayüzlerine sahip versiyonlarını gördüm, bunu kafamıza göre mi seçeceğiz yoksa en çıkan versiyonunu mu kullanıcağız yada her versiyonun farklı işlevleri mi var ?
Onlar temadır. Sende kendi Clover arayüzünü özelleştirebilirsin.
4. Bazı yabancı rehberlerde gördüğüm kadarı ile clover bootloader kullanılarak boot edilmiyor.( siyah bi ekran, üste elma, ve altta ise boot edeceğimiz disk bulunuyor. Chimera dedikleri şey herhalde.)
Bu rehberlerde nasıl bir yol izleniyor ?
Eğer burada çözüm arayacaksan Clover olmalı. Zira Chimera destek vermiyoruz.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı