Çözüldü Hackintosh Sierra kapanma sorunu

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Makaleler
7
Daha fazla  
Sistemim:
  • Corsair Obsidian 250D
  • MSI Z97I Gaming AC
  • İntel i5 4670K
  • MSI GTX 970 Gaming 4G
  • Samsung 840 Pro 256GB SSD
  • WD Caviar Blue 1TB
Hackintosh'u çeşitli sorunlar ve badireler atlatarak sorunsuz açılır ve çalışır duruma getirdim. Ses ve grafik kartları sorunsuz çalışıyor. Wifi kartım intel olduğu için o çalışmıyor ama zaten masaüstü bilgisayarım olduğu için ve kablo ile bağlandığım için sorun yok. Appstore çalışıyor, güncellemeleri alıp kurabiliyorum. iMessage/Facetime olayını henüz çözemedim. Bir de wifi olmadığı için konum servisleri çalışmıyor. Laptopuma (Samsung NP-550) da Sierra kurdum, onda da aynı aşamadayım. Ona AR5BHB92 model atheros kart sipariş ettim, gelince onu takıp tekrar deneme yapacağım.

Yaşadığım problemlerden biri her yeniden başlatmamda veya sistemi kapatmamda olması gerektiği gibi kapanmıyor veya yeniden başlamıyor, yani sanırım kernel panic hatası oluşup otomatik olarak resetliyor çünkü her sistemi açışımda "System was rebooted after kernel panic" diye bir uyarı çıkıyor. Her defasında. Neden kaynaklanıyor olabilir, çözümü var mıdır?

Diğer bir sorunum ise bir süre, mesela sanırım ekran koruyucu devreye girecek kadar sistem boşta kalırsa kilitleniyor. Klavye, fare, hiçbir şey çalışmıyor, sistem bildiğiniz kilitleniyor. Resetlemek zorunda kalıyorum.

Verdiği uyarıda ayrıntılı rapor var mı? Raporda neden kernel panic'e neyin sebep olduğu yazıyordur muhtemelen.
Kapanmama sorunu için Config/ACPI/Fixes içinden "fix shutdown" seçip dene.

Herhangi bir uçbirim çıktısı göremiyorum kapanırken. Ama zaten tam kapanacakken ekran donuyor, sonra takılıp kalıyor. Kapanırken verdiği kernel panic hatasının kayıt edildiği bir log dosyası var mı? Belki oradan bulabilirim neyin sorun oluşturduğunu.
Söylediğin fix'i deniyorum hemen.

Fixshutdown herhangi bir değişiklik yapmadı, durum halen aynı.

Sistemin aslında uyumlu. Bu sorunları yaşamaman lazım. BIOS ayarlarında Eksik bir seyler olabilir. Kullandığın bazı kextler hata veriyor olabilir. Kullandığın Config.plist bazı komutlar senin sistemin ile uyumsuz olabilir. Özetlersek, BIOS ayarlarını kontrol et. Kullandığın kextleri kontrol et. Console uygulamasını System log içinde mesajları kontrol et.

Console uygulaması aradığım şeymiş. Sorunu tespit ettim ama anlam veremiyorum. Öncelikle kernel panic çıktısını vereyim:
Kod:
Kernel Extensions in backtrace:
         com.apple.iokit.IONetworkingFamily(3.2)[6326DB88-5330-3F0C-91F6-D478AB5E7503]@0xffffff7f99641000->0xffffff7f9966dfff
         com.insanelymac.ALXEthernet(1.0.2)[C19FB641-ED4F-35CC-92F1-E2A843B18848]@0xffffff7f9aa93000->0xffffff7f9aaaafff
            dependency: com.apple.iokit.IONetworkingFamily(3.2)[6326DB88-5330-3F0C-91F6-D478AB5E7503]@0xffffff7f99641000
            dependency: com.apple.iokit.IOPCIFamily(2.9)[C29002A1-DF76-3A8E-8D67-D70922DF86AE]@0xffffff7f98932000
Sorun bu kext'lerden kaynaklanıyor muhtemelen. Ama birincisi ethernetim sorunsuz çalışıyor, ikincisi sistem açılırken kernel panic vermeyip kapanırken vermesi çok garip değil mi?
Son olarak ne yapmam gerekir bu konuda?

Harika. Şimdi sorunsuz yeniden başlatabiliyorum. Çok teşekkür ederim.
Uyurken donma sorunu devam ediyor mu bir ara kontrol ederim, belki o da bu kext yüzünden oluyordur bilmiyorum.
Not: Şu son açtığım iMessage başlığına da göz atabilirsen sevinirim.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı