Hackintosh tasarımı için metal işçiliği (CNC) yapabilecek kimse var mı?

Xagdas

Hectopat
Makaleler
10
Daha fazla  
Meslek
THY Uçak Mühendisi
Arkadaşlar,

Aşağıdaki resimlerdeki gibi ve benzer tasarımlarım var.
Dizayn kendime ait olmakla birlikte esnekliğe sahiptir, istediğim şekilde üzerinde oynama yapabilirim.
Tasarımı, üretim ve montaj kolaylığına göre yaptım.

Mac OS X forum başlığı altına konu açmamın sebebi, tasarım hayata geçerse dünyada benzeri olmayan bir "Özel Mac" kasası olacak. Tabi dileyen Windows da kurabilir.
CNC'de ve lazerde, ölçülerini vereceğim metal parçaları kesecek, kesebilecek, kestirtebilecek, kesen biriyle tanıştırabilecek, bunu ucuza yaptırabilecek kimse var mı?
(Belki sadece kendime bile yapmam, diğer arkadaşlar da kendilerine yaptırırlar belli mi olur?)

Konsepti anlayabilmeniz için detayları gizleyerek 1-2 farklı tasarımın birkaç düşük ve yüksek çözünürlüklü fotoğrafını ekliyorum.
Aşağıdaki resimlerde çok fazla mühendislik detayına yer vermedim, eskiz olarak değerlendirebilirsiniz.
Hedef: Çok şık, minimalist, üstün havalandırma ve soğutma, gizlenecek değil sergilenebilecek bir kasa.

Düşük Çöz.:
inseg2.jpg

Yüksek Çöz.:

http://i41.tinypic.com/t98tx3.jpg
http://i44.tinypic.com/t8ndrk.jpg
http://i41.tinypic.com/r9kh2g.jpg

Düşük Çöz.:
28i0whh.jpg

Yüksek Çöz.:
http://i39.tinypic.com/1674ebb.jpg
http://i43.tinypic.com/2igmx6t.jpg

Yardım edebilecek olan varsa konuya cevap yazabilir, ben ulaşırım kendisine.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba,

Oncelikle sunu soylemeliyimki boyle bir kasanin yapim maliyeti inanilmaz yuksek olur. Size tavsiyem mevcut bir kasanin yapisini kullanip sadece dis kapak/kab degistirerek gorunumu degistirmeniz yonunde. Boyle guzel tasarimlar yaptigina gore belliki muhendislik egitimi almissin yeteri kadar ama bunu tasarlayip yaparken gerekli veya gerekli olabilecek uretim/yapim yontemlerine bakmamissin anlasilan.

Dipnot olarak geceyim en basit ve ucuz kasalar bile uretim bandindan 140-148 adimda geciyor. Benim amacim umutlarini kirmak degil; sadece ilk once daha basit seylerle baslayip ondan sonra ilerlemen.

Teşekkür ederim. Makina mühendisiyim, THY Teknik'te çalışıyorum şu anda.
Yüksek maliyetli olduğunu biliyorum. O yüzden "yapabilecek" var mı diye arıyorum. Yani hobimi paylaşarak, (belki mesai saatleri sonrası çalışarak) maliyetini çok makule çekecek birisi.
Yoksa ben kendim de keserim CNC'nin lazerin ücretini ödeyerek. Bu arada dolu malzemeden içini oyarak macbook pro kasası gibi yapmayacağım. Belli kalınlıkta plakalar var, genelde üretimi çok kolay olacak.
Çünkü özel üretim. Ticari olarak satılan kasalar gibi piyasada her tipte ürüne adapte olmak için esnekliğe ihtiyacı yok.

Var mı arkadaşlar? (Forumun yanlış alt başlığında olduğu için biraz zor arkadaş bulacağım sanırım)

Merhaba. Sanirim yardimci olabilirim. Tasarimi inceledim. Ben lvd system lazer kesim mühendisiyim. Manisada görev aliyorum. Istediğiniz kasanin maliyeti max 40-50 tl civaridir. 1mm cromnikel sac tan imal edilebilir. Hem saglam hem gösterişli olur. Isterseniz tasarimin ölçülerini gönderebilirseniz daha iyi yardimci olurum.

- - - Güncellendi - - -

Bu videoyu izleyin. Bu lazer makinasıyla yaptığım butun tasarımları kestirip büktürerek. Ne isterseniz yapabilirim. Gerekli malzemeler hayal gücü ve tasarım bilgisi.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Aynen murat olay kabin ölçülerinde ve bu ölçülerin autocad ile çiziminde saklı. Çizimden sonra lazer kesim makinasıyla milimetrik kesilerek, abkant büküm makinasıyla istenilen ölçülerde bükülür ve en sonunda dışı parlak olsun diye galvaniz ile kaplanır.

- - - Güncellendi - - -

Ben olsam o kasanın yan tarafına sahibinin ismini yazardım lazerle. Kişiye özel çok iyi olurdu :)

Mesajlarınızı yeni gördüm arkadaşlar. Kimseden ses çıkmadı sanmıştım. Manisa'nın neresinden mysterious, ben makina müh. İzmir'de okudum, komşu sayılır. Murat senin de ilgilenmen güzel, sen nerede yaşıyorsun?

O zaman sizinle detayları (maille vs) görüşelim mi, ne dersiniz? 1-2 prototip çalışması yaparız belki ortaklaşa. 1-1,5 mm sactan imal edilebilir diye düşünüyorum.

Üstteki tasarımın yan panelleri zaten altıgen veya yuvarlak mesh olacak, punchta da yapılabilir. Yan panele ilave (altın rengi) kanatlar da C şekilnde parçaların uçşarının (1-2 parmak) büküldükten sonra yan yüzeye civatalanması veya punto kaynağı yapılması ile oraya tutturulacak.

Alttaki tasarımı daha bir htpc konsepti için dizayn etmiştim ve tamamen kablosuz olmasını hayal etmiştim, duvardaki yerine arkadan gizli kancaları ile asılacak pasif işlemci soğutucusuna sahip olacak. Görünürdeki tek kablonun güç kablosu olmasını planladım. Onun dışında zaten mouse + klavye kablosuz. Ethernet yerine wireless kartı da kullanılacaktı. Hatta görüntü için bile şu (veya benzer bir) ekran kartı düşünüyordum :
kfa2-geforce-gtx-460-kutu.jpg

Ekran kartının çok genişlik kaplamaması içinde kartı anakarta paralel konumlandırmayı planladım:
1.0x0.jpg

Detay çok, maksat kafaya koymakta. Hobi amaçlı ortak çalışmalar yapabiliriz belki. Sonuca ulaşırsa sergilik güzel ürünler olur.

Dostum görüşelim tabiki de şu Türkçe mesaj engellemesi yüzünden mesaj atamadım size ya. :( Şu anda saat 7 den beri istediğiniz kasaların autocad ve solidworks ile tasarımını yaptım. Resimleri gönderiyorum. Mail adresim muhammedkarakis@gmail.com ulaşırsanız bilgi paylaşımına ve yardımlaşmaya her zaman açığım.

- - - Güncellendi - - -

ee7m.jpg

- - - Güncellendi - - -

rsl7.jpg

- - - Güncellendi - - -

4jp9.jpg

- - - Güncellendi - - -

Bu Türkçe kuralları nedir acaba? İkide bir ceza alıp duruyorum.

- - - Güncellendi - - -

Qagdas yazan tasarım kasanın açılım hali çağdaş. Bükülünce senin istediğin tasarım oluyor.

- - - Güncellendi - - -

Ayrıca arkadaşlar bunlar basit tasarımlar. Şimdi aklıma geldi kasanın ön yüzeyine apple logosu da koyabiliriz. :)

Eline sağlık Muhammed. Bayağı uğraşmışsın çizimlerle.. Benimde kendi çizimlerim var, harici harddisklerimin içlerinden bulup çıkartmam gerek. Bugün geç oldu, gün içerisinde çok yoruldum, yarın akşam bulup sana göndericem. Gündüz de kara kalemle birkaç çizim yapıp mail atıcam sana. (Gerçi ben sana mail attım zaten, acaba spam olarak düşmüş olabilir mi?)

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı