Hacklenmiş olabilir miyim?

pinkmans

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar bundan 2 gün önce crack bir oyun indirdim ve Windows Defender'da bu dosya "yüksek" seviyede tehlikeli gözüküyordu. Ben de kaldırdım fakat kayıtlarda işlem başarısız olarak gözüktü. O olayın ardından hiç açmadığım D diskim oyunun ismini aldı daha sonrasında Opera'ya girdiğimde bir şeyler aratınca beni DuckDuckGo diye bir tarayacıya attı hacklenmiş olabilir miyim? Eğer hacklendiysem bu illetten nasıl kurtulurum fortmat falan mı gerekiyor?

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar bundan 2 gün önce crack bir oyun indirdim ve Windows Defender'da bu dosya "yüksek" seviyede tehlikeli gözüküyordu. Ben de kaldırdım fakat kayıtlarda işlem başarısız olarak gözüktü. O olayın ardından hiç açmadığım D diskim oyunun ismini aldı daha sonrasında Opera'ya girdiğimde bir şeyler aratınca beni DuckDuckGo diye bir tarayacıya attı hacklenmiş olabilir miyim? Eğer hacklendiysem bu illetten nasıl kurtulurum fortmat falan mı gerekiyor?

Kaspersky ile tam tarama yap.

Opera'da "d" ile başlayınca DuckDuckGo'dan aramaya başlıyor diye biliyorum. Kaldırılamadı kısmı grafiksel kusur da olabilir, zararlının konumuna gidin dosya var mı yok mu diye.
Hocam benimde başıma geldiydi. Varsayılan tarayıcıyı değiştirip bilgisayarı aç kapa yapınca site geliyorsa virüs var demektir.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Format için erken değil mi ?

Yanlış bilgi
Şahsen ben bilgisayarıma zararlı bir yazılım bulaştığına emin olursam istediğim kadar her programla taratıp o yazılımı sileyim içime sinmez. Tercih arkadaşın tabii ki ama en kesin çözüm formattır. Ayrıca günümüzde format artık oldukça basit ve hızlı bir yöntem. Sistemi geri yüklemek de bir çözüm olabilir fakat ben formatı tercih ederim.

Bence de öyle. Belki de zararlı worm falan filan girse bir de Cryptli olsa Kaspersky falan da bir şey yapamıyor. En iyi çözüm format.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı