Sürprizbozan Hadi biraz Witcher konuşalım

Bu konuda spoiler olduğundan sürprizbozan olarak işaretlenmiştir. Spoiler olmadığını düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Kılıç hareketleri çok hoş bence, kabak gibi ortada durup beklemiyor Geralt :D

Karıştırdınız büyük ihtimalle hocam, o uzun dodge.
Vanilla sürümünde kabak gibi ortada duruyormuş gibi olsa da aslında öyle değil sanırım, hatta bu witcher kılıç taktiklerinden birisi. Çünkü oyunun başındaki eğitimde Vesemir, Ciri'ye "Geralt'ın kılıcını nasıl tuttuğunu görüyor musun Ciri? Aynen böyle yapacaksın." diyor.

Doğrudur, space tuşu ile atılan dodgeyi pek kullanmasam da çok dikkatimi alıyor.

Vanilla sürümünde kabak gibi ortada duruyormuş gibi olsa da aslında öyle değil sanırım, hatta bu witcher kılıç taktiklerinden birisi. Çünkü oyunun başındaki eğitimde Vesemir, Ciri'ye "Geralt'ın kılıcını nasıl tuttuğunu görüyor musun Ciri? Aynen böyle yapacaksın." diyor.

Doğrudur, space tuşu ile atılan dodgeyi pek kullanmasam da çok dikkatimi alıyor.
Farketmiyor benim için, sonuçta ben gözüme güzel gelene bakıyorum :D O kadar takıntılı değilim, kanon olsun diye tutturmam hiçbir zaman.

@Stebph başka bir konu hakkında konuşmak istiyorum.

Witcher mesleği çok tehlikeli ve geliri az bir meslek, o halde bir witcher neden bu mesleği bırakmıyor? Gerçi Witcher 3'te Jad Karadin emekli olup tüccarlığa başlamıştı. Ama bu sadece bir tanecik örnek.

@Stebph başka bir konu hakkında konuşmak istiyorum.

Witcher mesleği çok tehlikeli ve geliri az bir meslek, o halde bir witcher neden bu mesleği bırakmıyor? Gerçi Witcher 3'te Jad Karadin emekli olup tüccarlığa başlamıştı. Ama bu sadece bir tanecik örnek.
Bir örnek yok aslında. Mantikor okulundan Merten de efsungerliği bırakmıştı, sonrasında kendini dine adadı.

Bunun cevabını hiç düşünmedim, ama az para kazandığını neden düşünüyoruz ki. Evrende ortalama bir maaş ne kadar mesela, bunu da bilmek gerekiyor. Onun hakkında bir bilgi olduğunu pek hatırlamıyorum ben. Siz biliyorsanız söyleyebilirsiniz.

Bir örnek yok aslında. Mantikor okulundan Merten de efsungerliği bırakmıştı, sonrasında kendini dine adadı.

Bunun cevabını hiç düşünmedim, ama az para kazandığını neden düşünüyoruz ki. Evrende ortalama bir maaş ne kadar mesela, bunu da bilmek gerekiyor. Onun hakkında bir bilgi olduğunu pek hatırlamıyorum ben. Siz biliyorsanız söyleyebilirsiniz.
Ben de bilmiyorum, ama Witcher 3'te her iyilik için çoğunlukla 20 kron kazandığımızı düşünürsek witcher evrenindeki insanlar fakir olsa gerek. Veya evrendeki 20 kron aslında az para değil, ek olarak Witcher 3'ün sonunda Dandelion. Geralt için beş parasız yollarda demişti.

Açıkçası witcherları para kazanması ve kendini savunması için değil de canavarları öldürsün diye yaratılan beş parasız yollarda gezinen mutantlar olarak görüyorum ben.

Ben de bilmiyorum, ama Witcher 3'te her iyilik için çoğunlukla 20 kron kazandığımızı düşünürsek witcher evrenindeki insanlar fakir olsa gerek. Veya evrendeki 20 kron aslında çok para ediyor, ek olarak Witcher 3'ün sonunda Dandelion. Geralt için beş parasız yollarda demişti.

Açıkçası witcherları para kazanması ve kendini savunması için değil de canavarları öldürsün diye yaratılan beş parasız yollarda gezinen mutantlar olarak görüyorum ben.
Dandelion onu benim 200K kron kastığım save dosyama anlatsın, kim fakir yahu :D

Zaten öyleler, ama beş parasız kısmı ne kadar doğru bilmiyorum. Bol kontratlı geçen 1 ay sonrasında başarılı ve güçlü bir efsunger gayet iyi bir şekilde yaşayabilir bence, baksanıza çoğu efsunger Toussaint'a grandmaster set yaptırmak için üşüşüyor :)

Dandelion onu benim 200K kron kastığım save dosyama anlatsın, kim fakir yahu :D

Zaten öyleler, ama beş parasız kısmı ne kadar doğru bilmiyorum. Bol kontratlı geçen 1 ay sonrasında başarılı ve güçlü bir efsunger gayet iyi bir şekilde yaşayabilir bence, baksanıza çoğu efsunger Toussaint'a grandmaster set yaptırmak için üşüşüyor :)
Aslında bu witcherlık sürekli gelir sağlayacak bir meslek değil gibi, mesela 1 ay boyunca hiç para kazanmazsın ve açlıktan ağzın kokar. Ama diğer ay birkaç kontrat alırsın ve cebinde sonraki birkaç ayı idare edecek derecede para olur.

Ama şu ihtimali de unutmayalım ki bir kontrat sırasında başarısız olur ve ölebilirsin.

@Stebph bu arada belki Engerek okulu witcherları daha fazla para kazanmak için kral katili olmuş olabilirler.

Aslında bu Witcher'lık sürekli gelir sağlayacak bir meslek değil gibi, mesela 1 ay boyunca hiç para kazanmazsın ve açlıktan ağzın kokar. Ama diğer ay birkaç kontrat alırsın ve cebinde sonraki birkaç ayı idare edecek derecede para olur.

Ama şu ihtimali de unutmayalım ki sonraki ay kontrat sırasında başarısız olur ve ölebilirsin.

La kardeş ne Witcher sevdan var yav. Witcher konusu gördüğümde hep varsın.

Aslında bu witcherlık sürekli gelir sağlayacak bir meslek değil gibi, mesela 1 ay boyunca hiç para kazanmazsın ve açlıktan ağzın kokar. Ama diğer ay birkaç kontrat alırsın ve cebinde sonraki birkaç ayı idare edecek derecede para olur.

Ama şu ihtimali unutmayalım ki sonraki ay kontrat sırasında başarısız olur ve ölebilirsin.
İyi bir efsunger tecrübelerine dayanarak nerede ve ne zaman bol canavar olacağını biliyordur büyük ihtimalle. Kafası basan bir efsunger bana göre her zaman para kazanabilir. Kovir'de Garkolanlara çok para veriliyor mesela. Çünkü zengin bir yer, böyle yerleri tercih eden efsungerler rahat yaşayabilir. Üstelik kendisini büyük risklere de sokmaz.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı