Hadislere inanıyor musunuz?

800 lü yıllarda inanmasak Yine Müslüman Olurduk. Aradan neredeyse 200 yıl geçmiş. Bu 200 yılda hiç birşey değişmezmi? Heleki arap topluluğunda
Hadislere inanmadığınız takdirde Müslüman olamazsınız. Gusül abdesti bile alamaz, gusülsüz gezersiniz. Değişmesi gereken nedir? İslam Dünyası zaten o dönemlerde çağının en üstün medeniyetini kurma yolunda ilerliyordu.

Al sana 2 dakikada hadislerin varlığını kanıtlayayım(Allah'ın bizim dinlememiz gerektiğini söylediği)

Tevbe 84.

“Onlardan ölen hiçbirinin üzerinde namaz kılma;
Kabrinin başında da durma!”

Kuranda cenaze namazı diye bir şey yoktur ama kuran "onlardan olanların kabrine namaz kılma" diyor yani dolaylı yoldan cenaze namazının olduğunu söylüyor.
Bu şekilde bir şey kanıtlamış olmuyorsun zira biz zaten hadislerin bütününü tartışıyoruz. Kaldı ki İnsanlığa çok faydalı hadisler de Buhari kitabında yer alıyor mesela ancak mantığa aykırı hadisler de Buhari hadislerinde yer alıyor. Burada temel sorun işinize geldiği gibi mantıklı olan hadise ''sahih'', mantıklı olmayan hadise ''sahih değil'' damgası yapıştırmanız. Oysa ikisinin de kaynağı aynı.
Bu arada Buhari dediğin kişi Muhammed peygamberin ölümünden neredeyse iki yüzyıl sonra doğmuştur(810). Yani Buhari denilen kişi, peygamberin çocuklarının çocuklarını(torunları) dahi görmemiştir. Nasıl oluyor da buna inanıyorsunuz?

1-böyle bir şey bilmiyordum araştırmam gerek.
Öyle bir şey yok çünkü. Bu ergenlikten sonra yaş sayma muhabbeti bir avuç kişinin kolpasindan ibaret. Al sana sahih hadis:

"ben resulullah'ın huzurunda oyuncak bebeklerle oynardım; benimle oynayan arkadaşlarım da vardı. resulullah içeri girdiğinde onlar utanırlardı, ama resulullah onlara iyi davranır, onları benimle oynamaya teşvik ederdi; onlar da benimle oyuna devam ederlerdi."

"ve be dokuz yaşındayken benimle gerdeğe girdi. medine'ye göçmüştük. haris ibn hazrec oğullarına konuk olduk. o sırada sıtmaya yakalandım. saçlarım döküldü. saçlarım yeniden geldi; bölükler oluştu. annem ümmü ruman bana geldi. arkadaşlarım ile birlikte salıncakta sallanıyorduk. annem beni çağırdı. yanına gittim. benden ne istediğini bilmiyordum. elimi tutup alıp götürdü. evin kapısına gelince durdu. soluk soluğa kalmıştım. sonunda soluğum biraz yatıştı. annem, sonra biraz su alıp yüzüme başıma değdirdi. sonra beni eve soktu. bir de baktım ki bir takım medineli kadınlar. evdeler. bana şöyle demeye başladılar:

-hayırlı, bereketli olsun. iyi şanslar.

annem beni bu kadınlara teslim etti. bunlar benim saçımı başımı yıkadılar, beni güzel bir biçimde hazırladılar. peygamberle birden karşılaşmaktan başka hiçbir şey beni korkutmamıştı. kadınlar, beni ona teslim ettiler. ve ben o sıralar 9 yaşındaydım."

Bu attığım hadislerden sonra kimse inkâr etmez diye düşünüyordum, ancak buna rağmen çevirmeye çalışıldı :D. Neye inanmak istiyorsan inan o sana kalmış, sahih hadis attım yukarıda.

Öyle bir şey yok çünkü. Bu ergenlikten sonra yaş sayma muhabbeti bir avuç kişinin kolpasindan ibaret. Al sana sahih hadis:

"ben resulullah'ın huzurunda oyuncak bebeklerle oynardım; benimle oynayan arkadaşlarım da vardı. resulullah içeri girdiğinde onlar utanırlardı, ama resulullah onlara iyi davranır, onları benimle oynamaya teşvik ederdi; onlar da benimle oyuna devam ederlerdi."

"ve be dokuz yaşındayken benimle gerdeğe girdi. medine'ye göçmüştük. haris ibn hazrec oğullarına konuk olduk. o sırada sıtmaya yakalandım. saçlarım döküldü. saçlarım yeniden geldi; bölükler oluştu. annem ümmü ruman bana geldi. arkadaşlarım ile birlikte salıncakta sallanıyorduk. annem beni çağırdı. yanına gittim. benden ne istediğini bilmiyordum. elimi tutup alıp götürdü. evin kapısına gelince durdu. soluk soluğa kalmıştım. sonunda soluğum biraz yatıştı. annem, sonra biraz su alıp yüzüme başıma değdirdi. sonra beni eve soktu. bir de baktım ki bir takım medineli kadınlar. evdeler. bana şöyle demeye başladılar:

annem beni bu kadınlara teslim etti. bunlar benim saçımı başımı yıkadılar, beni güzel bir biçimde hazırladılar. peygamberle birden karşılaşmaktan başka hiçbir şey beni korkutmamıştı. kadınlar, beni ona teslim ettiler. ve ben o sıralar 9 yaşındaydım."

Bu attığım hadislerden sonra kimse inkâr etmez diye düşünüyordum, ancak buna rağmen çevirmeye çalışıldı :D. Neye inanmak istiyorsan inan o sana kalmış, sahih hadis attım yukarıda.
Buna Razı Gelen İnanan İnsan Zaten Ped@filidir

Hadislere inanmadığınız takdirde Müslüman olamazsınız. Gusül abdesti bile alamaz, gusülsüz gezersiniz. Değişmesi gereken nedir? İslam Dünyası zaten o dönemlerde çağının en üstün medeniyetini kurma yolunda ilerliyordu.
Gusülde aynı namaz gibi.Namaz hakkında yazdıklarımı oku ve hala hadislere inanmayan kâfir olur diyosun..

9 yaşındaki bir kıza sahip çıkmanın tek yolu onunla evlenmek olmamalı.
Evlat da edinilebilir tam olarak şu şekilde:
1764582194403.png

Dostum Dediğin Tüm Herşeye Bir Ayet Yetiyorken Daha Neyin İsyanındasın?

21 Enbiya Suresi 10

Biz bu kitabı sana, her şeyin ayrıntılı açıklayıcısı, bir doğruya iletici, bir rahmet, Müslümanlara bir müjde olarak indirdik..
Konuyla ilgili hiçbir yorum yapmadım ama bu mesajı görünce dayanamadım.

Öncelikle attığınız ayet Enbiya Suresi 10. ayet değil, Nahl Suresi 89. ayet. Daha attığınız ayetin adını bilmiyorsunuz.

Ayrıca bu attığınız surenin 44. ayetinde der ki; "(O peygamberleri) apaçık belgeler ve kitaplarla gönderdik. İnsanlara, kendilerine indirileni açıklaman ve onların da (üzerinde) düşünmeleri için sana bu Kur’an’ı indirdik." Hz. Peygamberin, Kur-an'ı Kerim'in açıklayıcısı olduğunu apaçık söylüyor.

Haşr Suresi 7. ayet; "Peygamber size ne verirse onu alın, sizi neden menederse ondan geri durun; Allah'tan sakının, doğrusu Allah'ın cezalandırması çetindir."

Nisa Suresi 80. ayet "Peygamber'e itaat eden, Allah'a itaat etmiş olur. Kim yüz çevirirse bilsin ki, Biz seni onlara bekçi göndermedik."

Nur Suresi 54. ayet "De ki: "Allah'a itaat edin; Peygambere itaat edin." Eğer yüz çevirirseniz, bilin ki o Peygamber, kendisine yükletilenden ve siz de kendinize yükletilenden sorumlusunuz. Eğer O'na itaat ederseniz doğru yolu bulursunuz, Peygambere düşen sadece, apaçık tebliğdir."

İslam'dan hadisi ve sünneti çıkarırsanız cuma namazı bile kılamazsınız. Hadis olmadan Ramazan Ayının ne zaman başlayacağını bile anlayamazsınız.
Boş bir tartışma konusu.

Bu şekilde bir şey kanıtlamış olmuyorsun zira biz zaten hadislerin bütününü tartışıyoruz. Kaldı ki İnsanlığa çok faydalı hadisler de Buhari kitabında yer alıyor mesela ancak mantığa aykırı hadisler de Buhari hadislerinde yer alıyor. Burada temel sorun işinize geldiği gibi mantıklı olan hadise "sahih", mantıklı olmayan hadise "sahih değil" damgası yapıştırmanız. Oysa ikisinin de kaynağı aynı.
Bu arada Buhari dediğin kişi Muhammed peygamberin ölümünden neredeyse iki yüzyıl sonra doğmuştur(810). Yani Buhari denilen kişi, peygamberin çocuklarının çocuklarını(torunları) dahi görmemiştir. Nasıl oluyor da buna inanıyorsunuz?

Kendin demedinmi bir hadis doğruysa değerlerinde kabul etmen lazım diye.

Allah cenaze namazını doğruluyor demek ki hadisler doğru çünkü tek bir hadisi doğrulayıp diğerleri değiştirildi demek saçma çünkü kaynak aynı.

Konuyla ilgili hiçbir yorum yapmadım ama bu mesajı görünce dayanamadım.

Öncelikle attığınız ayet enbiya suresi 10. ayet değil, nahl suresi 89. ayet. Daha attığınız ayetin adını bilmiyorsunuz.

Ayrıca bu attığınız surenin 44. ayetinde der ki; "(o peygamberleri) apaçık belgeler ve kitaplarla gönderdik. İnsanlara, kendilerine indirileni açıklaman ve onların da (üzerinde) düşünmeleri için sana bu Kur'an'ı indirdik." Hz. Peygamberin, kur-an'ı Kerim'in açıklayıcısı olduğunu apaçık söylüyor.

Haşr suresi 7. ayet; "peygamber size ne verirse onu alın, sizi neden menederse ondan geri durun; Allah'tan sakının, doğrusu Allah'ın cezalandırması çetindir."

Nisa suresi 80. ayet "peygamber'e itaat eden, Allah'a itaat etmiş olur. Kim yüz çevirirse bilsin ki, biz seni onlara bekçi göndermedik."

Nur suresi 54. ayet "de ki: "Allah'a itaat edin; peygambere itaat edin." eğer yüz çevirirseniz, bilin ki o peygamber, kendisine yükletilenden ve siz de kendinize yükletilenden sorumlusunuz. Eğer O'na itaat ederseniz doğru yolu bulursunuz, peygambere düşen sadece, apaçık tebliğdir."

İslam'dan hadisi ve sünneti çıkarırsanız cuma namazı bile kılamazsınız. Hadis olmadan ramazan ayının ne zaman başlayacağını bile anlayamazsınız.
Boş bir tartışma konusu.

Fahrettin razı filan okusalar keşke.

Tarih bilgin 0 filanmi sana diyorum ki o dönemde normal olan şeyler şimdi anormal olabilir.

Arap tarihçilerin bu konuda çalışması var bakabilirsin.

Son düzenleme:
Tarih bilgin 0 filanmi sana diyorum ki o döne
Arap tarihçilerin bu konuda çalışması var bakabilirsin.
Kardeşim o dönem dediğin eski gibi konuşuyorsun. Neandartel çağına inmiyoruz insanlar şuanki haline evrimleşmiş ve bazı şeyleri düşünebilirler. Hala olabilir diyosunuz tanrıya inanıyorsanız size akıl lütuf etsin.
Pedofililik hastalıktır. Size dini öğretmeye çalışan birisi bunu yapıyor sizde cehennemde yanma korkusuna olabilir diyosunuz yazık. Dininizde araştırın der biraz araştırın lütfen. Cennet vaadiyle cehennem korkusuyla yaşamayın.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı