Hafif bir kaza sonrası darbe gören kask degistirilmeli mi?

AETHM

Hectopat
Herkese merhaba, göbekte dönerken bir insan olup olmadığını anlayamadıgim arkadasimizin yere attığı yemek artıkları yüzünden tutuşu kaybedip bir anda kendimi yerde buldum.
Hızım 20-30 gibi bir şeydi motor 1,2 metre sürüklendi ben de düştüğüm gibi kafamı vurdum çok azıcık sürtüldü kaskim.
Kask: Scropion exo 1400 EVO 2 Carbon fibre.
Kaski kullanmaya devam etmeli miyim kaskin karbon fiber tabakasının üstündeki kaplamada oluşmuş bütün çizik ve hasarlar.
Soruyorum gerçi ama öyle ya da boyle kullanmaya devam etmek zorundayım yenisini alacak para yok.

Dosya Ekleri

• Screenshot_20240828_155357_Gallery.jpg
    Screenshot_20240828_155357_Gallery.jpg
    77,4 KB · Görüntüleme: 116
Herkese merhaba, göbekte dönerken bir insan olup olmadığını anlayamadıgim arkadasimizin yere attığı yemek artıkları yüzünden tutuşu kaybedip bir anda kendimi yerde buldum.
Hızım 20-30 gibi bir şeydi motor 1,2 metre sürüklendi ben de düştüğüm gibi kafamı vurdum çok azıcık sürtüldü kaskim.
Kask: Scropion exo 1400 EVO 2 Carbon fibre.
Kaski kullanmaya devam etmeli miyim kaskin karbon fiber tabakasının üstündeki kaplamada oluşmuş bütün çizik ve hasarlar.
Soruyorum gerçi ama öyle ya da boyle kullanmaya devam etmek zorundayım yenisini alacak para yok.

Sadece çizilmiş. Çatlak varsa değiştir. Yoksa değiştirmeye gerek yok.

Sadece çizilmiş diyen arkadaşı dinleme. Hangi maddeden yapılmış olursa olsun bir kask omuz hizasından bile yere düştüğü an artık çöptür. Kaskın dışında hiçbir çizik vuruk olmasa bile içeride mikro çatlaklar muhakkak olacaktır ve bunlar zamanla genişleyecektir. Benden sana hayat tavsiyesi.

Sadece çizilmiş diyen arkadaşı dinleme. Hangi maddeden yapılmış olursa olsun bir kask omuz hizasından bile yere düştüğü an artık çöptür. Kaskın dışında hiçbir çizik vuruk olmasa bile içeride mikro çatlaklar muhakkak olacaktır ve bunlar zamanla genişleyecektir. Benden sana hayat tavsiyesi.
Tavsiyenizi en kısa sürede uygulamaya çalışacağım bütçem elverdiği kadar.

20k bir kaska çok değil mi? Kullanmadığım için bilmiyorum sadece görünüş yüzünden mi bu kadar pahalı?

Kaska para verirken esirgemedim parayı ne kadar kaliteli olursa o kadar iyi koruyacaktir çünkü. 5, 6K fiyata da daha güzel görünen kasklar alabilirdim fakat ne kadar koruma sağlardi orası muamma.

Bu da kaskin iç straforu özellikle hasarın meydana geldiği kısmı yakından çektim.
kask2

Hocam iç straforu sağlam gözüküyor yukarıda paylaştım. Sizce yeni ucuz bir kask yerine bunu kullanmaya devam etmem daha sağlıklı olur diye düşünüyorum siz ne düşünüyorsunuz?

Son düzenleme:
Hocam iç straforu sağlam gözüküyor yukarıda paylaştım. Sizce yeni ucuz bir kask yerine bunu kullanmaya devam etmem daha sağlıklı olur diye düşünüyorum siz ne düşünüyorsunuz?

Hocam yukarıda söyledim, gözle görülmesine gerek yok. Straforda kılcak çatlaklar meydana geliyor cam gibi düşünebilirsin. Araç ön camlarına taş geldiğinde ilk başta ufak bir noktadır. Vibrasyondan ötürü zamanla büyür. Kask iç dolgu malzemesi de aynı bu şekilde zamanla büyür. Kaskın güzel, benim de başıma böyle bir şey gelse - ki zamanında geldi- yeni kask almaya elim gitmezdi. Ama işte yapacak bir şey yok, risk alırım dersen kullan ama ben önermem.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı