Hafif ve hızlı Linux dağıtımı önerisi

freedomx

Hectopat
Daha fazla  
Ben başlangıç olarak Ubuntu kurdum ve oldukça beğendim, aşırı hızlı ve seriydi. Tek eksiği RAM kullanımı fazlaydı. Fedora'ya geçtim ve belki de en sıkıntısız distro diyebiliridim ama PC'mde kasıyordu. RAM kullanımı az kasmayan, arayüzü düzgün GNOME gibi ve tarayıcıda seri olan bir distro öneriniz bekliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ben başlangıç olarak Ubuntu kurdum ve oldukça beğendim, aşırı hızlı ve seriydi. Tek eksiği RAM kullanımı fazlaydı. Fedora'ya geçtim ve belki de en sıkıntısız distro diyebiliridim ama PC'mde kasıyordu. RAM kullanımı az kasmayan, arayüzü düzgün GNOME gibi ve tarayıcıda seri olan bir distro öneriniz bekliyorum.
Lubuntu, Puppy Linux ve AntiX kullanabilirsiniz.

Selam,

Hata toleransını göze alırsanız en hızlı olanları genelde Arc tabanlı olanlar manjato, Garuda öneririm RAM kullanımı önemliyse Xfce kullanmanız avantajınıza. Hata toleransını Garuda ve Manjaro'da timeshift ile çözebilirsiniz sistem açılmaz ya da bir güncelleme bozarsa geri dönmek SSD varsa 5 dk sürmüyor. Hızlı olmalarının nedeni en güncel versiyonları almaları hata olma olasılığının nedeni de keza aynı.

Kolay gelsin.

Ubuntuyu hızlı kullandığınız bilgisayarı Linux Mint nasa bilgisayarı yapar (!) 😀

Selam,

Hata toleransını göze alırsanız en hızlı olanları genelde Arc tabanlı olanlar manjato, Garuda öneririm RAM kullanımı önemliyse Xfce kullanmanız avantajınıza. Hata toleransını Garuda ve Manjaro'da timeshift ile çözebilirsiniz sistem açılmaz ya da bir güncelleme bozarsa geri dönmek SSD varsa 5 dk sürmüyor. Hızlı olmalarının nedeni en güncel versiyonları almaları hata olma olasılığının nedeni de keza aynı.

Kolay gelsin.

Saf Arch kullanılır mı?

Ubuntuyu hızlı kullandığınız bilgisayarı Linux Mint nasa bilgisayarı yapar (!) 😀
Evet pc nin bağımlısı olmuştum kullanım çok keyfliydi.

Lubuntu, Puppy Linux ve antiX kullanabilirsiniz.

AntiX'e baktım, diğerleri biraz çağın gerisinde bir yüzü var.

Saf Arch kullanılır mı?

Evet pc nin bağımlısı olmuştum kullanım çok keyfliydi.

AntiX'e baktım, diğerleri biraz çağın gerisinde bir yüzü var.
Önerdiğim dağıtımlar performansa önem veren türden. Bu yüzden arayüzü düzgün performanslı bir dağıtım bulacağınızı pek sanmıyorum. Yok olduğunu söylemiyorum fakat çok zor bir ihtimal.

Selam,

Manjaro ve Garuda Arch depolarındaki uygulamaları test eder 2 haftalık bir gecikmeyle alır. Arc kurulumu yapılandırması zor bir Linux dağıtımı çok fazla ayar yapmanız gerekir onun yerine hazır kurulu sistemler hem sizi yormaz hem de size hazır bir sistem verir.

Kolay gelsin.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı