Hafıza kartıyla format atılır mı?

belhanda52

Kilopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Arkadaşlar elimde 32 GB SanDisk MicroSD kart var. Bunu bilgisayarda açabiliyorum. İçine format ISO'su yazdırılıp format atılabilir mi? Teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Daha önce ben de bunu araştırdım ve ulaştığım sonuç hafıza kartlarının (SD protokolü) boot edilebilecek şekilde ayarlanamadığından bu depolama ürünleriyle format atılamadığı oldu.

Güncelleme: Aşağıdaki bilgiler ışığında MicroSD kartı bir USB adaptöre takarak format atabilirsiniz ama yine de kart okuyucu portundan format atılamıyor.
Daha önce ben de bunu araştırdım ve ulaştığım sonuç hafıza kartlarının (SD protokolü) boot edilebilecek şekilde ayarlanamadığından bu depolama ürünleriyle format atılamadığı oldu.

Güncelleme: Aşağıdaki bilgiler ışığında MicroSD kartı bir USB adaptöre takarak format atabilirsiniz ama yine de kart okuyucu portundan format atılamıyor.

Son düzenleme:
Çözüm
Bu kadar zor yolları neden denemek istiyorsunuz? Anlayamıyorum bazen. Bir adet USB bellek almak bu kadar zor olmamalı yani. Eskiden olsa anlarım ama şu an para değil bu bellekler. Hani emek harcamaya bile değmeyecek bir işlem bu. Yapmayın lütfen artık.

Arkadaşlar elimde 32 GB SanDisk MicroSD kart var. Bunu bilgisayarda açabiliyorum. İçine format ISO'su yazdırılıp format atılabilir mi? Teşekkürler.
Usb belleğin yoksa eğer harddiskinde 8 GB boyutunda bir bölüm oluştur. Oluşturduğun bölümü format diski yapman için de şu programı kullan. Lakin programdaki "show all drivers" seçeneğini aktifleştirmen gerek.

Marka ve boyut önemsemeksizin, USB bellekten farkı olmadığını düşünerek çok uzun zamandır MicroSD ile format atıyorum. Bir tanesi yanımda değil emin olamıyorum ama bir tanesi 8 GB Toshiba. Rufus programı yardımı ile Windows 7 ve 10 işletim sistemlerini de sorunsuz şekilde bir çok defa kurdum.

UEFI geçiş dönemimde sıkıntı yaşadım ama yapmam gereken ayarları tam olarak belirleyemediğimden.

Boot menüsünde MicroSD kartı seçebiliyorsunuz yani?
MicroSD'yi elimde bulunan herhangi bir dönüştürücüye takıp USB bellek gibi kullanıyorum ve evet format işlemini gerçekleştiriyorum. Hatta yeni sistemimi alıp Rufus programına ihtiyaç duyduğumda sizin klavuzunuzu izlemiştim.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı