Haftada 4 gün antrenman nasıldır?

Doğru planlamayla 3 günde bile gelişirsin. Vücüt geliştirme bilimsel bir şey haftada bir kas grubunu 12 setten fazla çalıştığın takdirde her türlü gelişirsin.

Eğer haftada 4 gün gidebiliyorsan ben senin yerinde olsam push-pull-upper-lower yapardım. Tabii eğer push da omuz yapmaya gücün kalmıyorsa omuz bacak gününe dağıtılabilir böylece her kas grubunu ortalama olarak 15-16 set çalışmış olursun. Ya da benim yaptığım gibi push pull push pull da yapabilirsin ama bacaklar eksik kalır ben öyle yapıyorum doğru değil ama yapacak bir şey yok.

push pull rest ? push pull mu atıyorsunuz yoksa restsiz bidahamı tekrarlıyorsunuz

Hocam afedersinizde kendinizi böyle programa bağlarsanız gram gelişemezsiniz. Bir emek vermek lazımki gelişesin. Öyle haftada 3 gün spora gidip 2-3 dumbell kaldırmakla vücut gelişmiyor.

Haftada 6 gün spora gitmeye falan gerek yok daha iyi değil. Haftada 4 giderek de her kası haftada 2 çalıştırabilirsin. Kaslar dinleniyor olsa da sinir sistemi bitkinliği de var işin içinde bu da antrenmanları kötü etkiliyor. 4 gün gidip de gelişmeyen insanlar programlama bilmeyen insanlar.

Hocam afedersinizde kendinizi böyle programa bağlarsanız gram gelişemezsiniz. Bir emek vermek lazımki gelişesin. Öyle haftada 3 gün spora gidip 2-3 dumbell kaldırmakla vücut gelişmiyor.

Hayır "work Smart not hard" deniyor buna. Objektif olarak kas gelişimi için en iyi program 2 günde bir yapılan fullbody şu an. En basit sebepleri:
Atrofi süresi 0
Uyarı açısından ciddi bir farkla en etkili set olan ilk seti haftada 3-4 kere yapıyorsun
Bol dinlenme günü sayesinde 6 gündeki gibi sinir sistemi bitkinliği birikmiyor

Ondan sonra upper lower. 6 gün gitmek sinir sistemi bitkinliğini tavan yapmaktan başka bir şeye yaramaz 4 gün üzerine.

Son düzenleme:
Araya 1 rest yapmak gerekiyor ben haftalık çalışma kapasitesi olarak yazdım.
Ben gym'e gitmeyi çok seviyorum leg günü ve legden sonra rest oluyor PPLde psikolojim bozuluyor falan hiç iyi hisetmiyorum bu seninki güzel gibi push pull rest tekrarla

Sen nasıl geliştiğini hissediyorsan öyle yap bence ama şu anda sporu cidden yapan insanlar en az 5 gün gidiyor
Cidden yapanlardan ziyade ya programlama bilmeyenler ya da sırf keyif aldığı için daha çok gidenler gidiyor. Kas gelişimini maksimize etmek isteyen biri 4 gün üstü gitmez zaten. Ya FB ya da U/L.

Cidden yapanlardan ziyade ya programlama bilmeyenler ya da sırf keyif aldığı için daha çok gidenler gidiyor. Kas gelişimini maksimize etmek isteyen biri 4 gün üstü gitmez zaten. Ya FB ya da U/L.
4 gün yeterlimi yani söylediğim benim böyle yapıyımı ?

4 gün yeterlimi yani söylediğim benim böyle yapıyımı ?
4 gün yeterli ama iyi bir programla. Senin dediğinde her kas 6 günde bir çalışıyor. Fazla dinleniyor. 3-4 günde bir tekrar çalışılması daha iyi. Ne kadar sıklık o kadar iyi. Upper Lower daha iyi olur her türlü.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…