Haftanın 6 günü fullbody idman yapılır mı?

Celarus

Hectopat
Yer
İstanbul
Haftanın 6 günü fullbody yapılır mı? Yeni başladım spor salonuna arkadaşlarım yeni başladın 6 gün gidersen sıkılırsın 1 ay sonra bırakırsın dediler, sizce kaç günler gitmeliyim?

3,5 gün arası. Body building ne kadar yaparsan o kadar gelişirsin demek değildir. Kaslarının da dinlenmesi lazım. Ayrıca sıkılmakla alakası yok.

Genelde haftanın 6 günü gidenler split yapıyorlar. Ben de haftanın 6 günü idmana gidiyorum push-pull-leg şeklinde çalışıyorum. Full Body yapacaksanız bir gün yapıp bir gün ara vererek ilerlemek de bir seçenek olabilir.

İlk başladığım zaman 1 ay fullbody yapmıştım. İstikrarlıysan bir şey olmaz. Biraz da zaman ve zevk meselesi olarak düşünüyorum.

İlk başladığımda 4 ay boyunca Full body çalıştım 5 veya 6 gün gidiyordum haftada tabii ara sıra kaçamak yapıp 1-2 gün gitmediğim oluyordu sizde de olacaktır fakat 2-3 ay Full body çalıştıktan sonra bölgesel programa geçmenizi tavsiye ederim.

2 ay fullbody sıkmaz mı hocam? Ben 1 ay fullbody yaptıktan sonra artık yavaştan aletleri öğrenip kendime göre belirlemiştim. Daha sonradında 1 gün arayla göğüs,omuz, biceps yaparak götürmüştüm ve daha verimliydi.

Haftada 6 gün fullbody yapmak faydadan çok zarar. Max 4 gün yapmalısın örneğin bir gün dinlenip diğer gün antrenman yapabilirsin. Kas dinlendikçe büyür gelişir.

Haftada 5 gün bazen de 6 gün gittim ilk aylar 5. aydayım şuan zorla gidiyorum salona. Biraz kişiyle alakalı. Ama 6 gideceksen fullbody yerine split yap daha çok etkisi olur.

Zaten bir bölge 3 günde anca tamir oluyor. Full body yapınca hiç tamir olamayacak. Ben kimseye full body önermiyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…