Hakan Ural: Z kuşağı oy kullanmasın

Asker kaçağı olmak için harcadığı emeği kendini geliştirmek için harcasa bugün magazin programı sunmazdı.
 
Şimdi araştırdım harbi Hakan Ural askere gitmemek için çürük raporu almaya çalışmış.

O sıralar askerlik 18 ay ayıca Sibel Can ile evli ve 2 çocuğu var. Sarılık diye rapor alıyor ve askere gitmiyor. Daha sonra birisi şikayet ediyor.

1999'da sahte çürük raporu aldığı gerekçesiyle 10 ay hapis cezasına çarptırılan Hakan Ural, cezasının 5'te 2'sini yattıktan sonra tahliye edilir ve askere gönderilir. Acemi eğitimini Hatay'da, kalan aylarını da Van'da tamamladı. Yazıyor internette.

4 ay hapis yatıyor devamında askere alınıyor. Zorla yaptırılmış askerlik. O zamanlar bedelli askerlikte yok.
 
Son düzenleme:
Tek bildikleri sosyal medya telefon PC PS5 falan olan
Olması gereken bu zaten. ABD veya Avrupa'daki Z kuşağı daha ülkenin başbakanını bile bilmiyor. Z kuşağının tek derdi eğlenmek ve okul hayatı olmalı.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
 
15 yaşındayım döner alırken 2 kere düşünüyorum çoğu zaman almıyorum bile. Yapmayı en sevdiğim şeylerden biri kitap okumak o bile lüks olacak artık. Bu adam TV programlarında bilmem kaç TL alıp mükemmel bir hayat sürerken dışarıdan yemek yerken bile kaç kez düşünen ben ve benim gibi insanların oy verme hakkına karışmasın bir zahmet sonuçta Hakan Ural gibi insanlar yüzünden bugün bu haldeyiz. ( Oy kullanmaya yaşım yetmiyor ancak benim gibi olup 2023 de oy kullanacak bir sürü genç var.
Çok haklısın geçen kahve açlığına girdim. Etrafta da kahve bulabileceğim bir yer yoktu dedim bari şuradan bir kahve alayım nescafe var olur mu abi dedi? Sıkıntı yok ver dedim. Gözümün önünde nescafeyi döküp suyu koydu ne kadar dedim 16 lira dedi. Anlık bir kalp krizi geçirdim ama kahve açlığı çektiğim için içimden gelmese de aldım. Bu en ufak örnek. Artık gençler için çekirdek kola bile lükse kaçıyor. Gençler bir pizza alıp yiyelim dediklerinde para hesabı yapıyorlar hatta yiyemiyorlar. En kıytırık mekanda bir çay içelim deseler 3 5 lira. Soda içelim deseler en ucuzu 8 lira. Benim yine geçimimi sağladığım güzel bir işim var. Ama hala babasının parasıyla bir şeyler yapmaya çalışan gençlerimiz malesef her gittikleri yerde her yedikleri şeyde para hesabı yapıyorlar. Çünkü düz yürüsen 50 liran gidiyor böyle bir ülkedeyiz.
 
Tamam. Sen istediğin zaman kullanırım oyumu. 😉
Bu söylemi suç. Anayasa'ya göre 18 yaş ve üstünün oy vermesi vatandaşlık görevi/ hakkı yazıyor. Yasal olarak oy kullanma hakkımı kimse alamaz.
 
Olması gereken bu zaten. ABD veya Avrupa'daki Z kuşağı daha ülkenin başbakanını bile bilmiyor. Z kuşağının tek derdi eğlenmek ve okul hayatı olmalı.

Aynen katılıyorum olması gereken bu zaten.

Ama hem siyasetten anlamayıp hem takip etmeyip hem de siyasi ahkam kesen birileri var. Daha 15-16 yaşında klavye başında ülke kurtardığını sanan çocuklar var.
 

Geri
Yukarı