Hakaret davası nasıl açılır?

ekamfb

Hectopat
Katılım
22 Mart 2020
Mesajlar
58
Çözümler
2
Twitter'da bir görüşümü belirtince bir şahıs aileme ve bana küfür etmiş ve buna dava açmaya karar verdim. Boşuna uğraşma, değmez gibi şeyler demeyin. Çok kararlıyım. 2 ay sonra da olsa açacağım. Ancak sorun şu, bunu nasıl yapacağımı bilmiyorum. Anladığım kadarıyla savcılığa dilekçe göndermem lazım ama dilekçeyi nereden alacağım, nasıl dolduracağım hakkında en ufak bir fikrim yok.
 

Buna da tepki vermeyecekse neye verecek?
Herkes küfür edilince kendisine eyvallah diyecek karakter de değil bu kadar geniş değiller kusura bakma.
 
Olay gerçekleştikten sonra 6 ay içinde avukat aracılığı ile ya da direkt kendiniz cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulunacaksınız. Bölgenizdeki karakola gidin onlar sizi yönlendirir zaten.
 
Hayatında hiç Twitter kullanmadığın o kadar belli ki. Yıl 2007 değil. Argo kelimeden bile dava yiyebiliyorsun. Tazminat da öyle sanıldığı kadar az değil. Olur da hakaretten dava yer ve haksız duruma düşüp kaybedersen avukatlık ücretini ayrı, tazminatı ayrı ödüyorsun.
 
Dava dilekçesi yazman lazım, hukuki bilgin yoksa bir avukat ile yazmanı öneririm, yazdıktan sonra tevzi bürosuna gitmen lazım yani uzun iş anlayacağın.
 
Dava dilekçesi yazman lazım, hukuki bilgin yoksa bir avukat ile yazmanı öneririm, yazdıktan sonra tevzi bürosuna gitmen lazım yani uzun iş anlayacağın.
Açtıktan sonra masrafı var mı bu işin avukata para dava tuttuktan sonra mı başlıyor yoksa dava sonuçlandıkdan sonra mı?
Ve kazanılınca parayı karşı taraf mı ödüyor?
 
Açtıktan sonra masrafı var mı bu işin avukata para dava tuttuktan sonra mı başlıyor yoksa dava sonuçlandıkdan sonra mı?
Ve kazanılınca parayı karşı taraf mı ödüyor?
Dava harç masrafları var, avukat masrafları eğer bir avukatınız yok ise barodan avukat isteme hakkınız bulunmaktadır, dava sonuçlandıktan sonra harçlar ödenir, kazanılınca evet karşı taraf öder.
 
Açtıktan sonra masrafı var mı bu işin avukata para dava tuttuktan sonra mı başlıyor yoksa dava sonuçlandıktan sonra mı?
Ve kazanılınca parayı karşı taraf mı ödüyor?

Hayır avukatlık ücretini siz ödüyorsunuz, karşı taraf ödemiyor. Siz avukat ile görüştüğünüz andan itibaren ücret işlemeye başlar ama genelde avukatlar size baştan bir fiyat veriyor. Mesela diyor ki 2500 liraya alırım bu davayı gibi.

Bu bilgi tamamen doğru değilmiş, siz bir ödemr yapıyormuşsunuz avukat için ama dava sonucunda kazanırsanız vekalet ücretini karşı taraf ödüyormuş. Biraz karışıkmış bu kısım diğer arkadaşın dediği doğruymuş ben yanlış biliyormuşum.
 
Son düzenleme:
Artı -1 Eksi
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…