Hakimlikte Mülakatta Gerçekten Torpil mi var?

Torpil mi? Torpil ne ki, nükleer başlıklı ICBM'in olması gerek emeğine emek katan biri olarak bir yere gelirken, son 20 yılda gördüğüm bu.
 
Ülke nepotizm gölgesi altındayken olmaması mümkün mü? Ben her sınava girmeden evvel zaten durum belli beni yormayın derdim. Bana hep "yahu bir dene ne kaybedersin?" dediler. Ortalama 6 senem gitti. O yüzden hiçbir sınava odaklı çalışmayın. Size sistemden hem sınav hem mülakat hem de uygulamada tabiri caizse çok dayak yemiş biri olarak tavsiyem; Bir işi öğrenme ve onu global olarak icra edebilme üzerine çalışın.

Haklısınız hocam. Hangi mesleğin önemi kaldı ki şu devirde. Her şey zorlaştı. Okumakta, atanmakta, iş bulmakta. Gelecek kaygısı zaten bitmiyor. İnsanoğlu işte üniversite kazanınca kurtuldum sanıyor. Ama elden ne gelir. Varlıksız insanın tek çaresidir okumak.
 
Bu ülkede alın teriyle devlet kademesinde önemli pozisyonlara gelebileceğini mi sandın gerçekten? Ailede malum partiye yakın ve içli dışlı olan birisi yoksa hakim savcı olmak imkansız artık.
 
Hakim veya yazılım mühendisi olmak istiyorum. Hakimlik ile ilgili birkaç video izledim herkes yorumlara üniversiteden mezun olduktan sonra torpil yüzünden mülakatta elendiğini yazmış. Bu doğru mu?
Yapma öyle üzgün ifade, bundan 12 yıl önce ülkedeki çok büyük bir firmanın tasarım ekibi başı olacağıma %100 gözüyle bakıyorlardı sonra firma sahiplerinin bilimum kötü tavırlarına şahit olup, üstüne bana tavır koyamadıkları için beni işe almadıkları gerçeğiyle yüzleştim. 3 yıl önce ülkedeki başka sektördeki büyük firmanın tasarım yöneticiliğinden muhteşem oğullarının ve firma sahibinin vizyonu sebebiyle "yollarımızı" ayırdık. Ancak bu süre zarfında tanıdığın, tanıştığın çok farklı insanlar olacak ve merak etme, dayısı halası amcasının kulak arkası sigarası bile daha şerefli davranmayı seçebiliyor o insanların. Tabi ben özel sektörden yazıyorum o ayrı.
 
Bu ülkede alın teriyle önemli pozisyonlara gelebileceğini mi sandın gerçekten? Ailede malum partiye yakın ve içli dışlı olan birisi yoksa hakim savcı olmak imkansız artık.

Evet içimde küçücük bir ışık kırıntısı vardı oda 1 saat önce söndü :) teşekkürler güzel ülkem.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı