Hakimlikte Mülakatta Gerçekten Torpil mi var?

Haklısınız hocam. Hangi mesleğin önemi kaldı ki şu devirde. Her şey zorlaştı. Okumakta, atanmakta, iş bulmakta. Gelecek kaygısı zaten bitmiyor. İnsanoğlu işte üniversite kazanınca kurtuldum sanıyor. Ama elden ne gelir. Varlıksız insanın tek çaresidir okumak.
Bize edindirilen doktrin öyle. Zira yüksek öğrenimin çıkış amacı "kurtulmak" ya da "kurtarmak" değil. Sermaye sahiplerinin beşeri sermaye ihtiyacını gidermek için çıkardığı bir öğreti sisteminden ibaret ki maalesef günümüzde akademide tıkanmaya başladı. Neyse orası ayrı bir mülahaza. Yalnız okumayı, öğrenim görmeyi, ihtisas yapmayı birbirlerine karıştırmamak lazım. Zira okumak her okuma-yazma bilen ve fiziki (yahut zihni) engeli bulunmayan herkes içindir. Zaten okudukça statü yahut para odaklı çalışmanın da yanlış bir doktrinden (tabi bu körü körüne idealist biri olmak iyidir demek de değil. Çünkü dünya idealist olunacak bir yer değil, hele TR hiç değil) ibaret olduğunu, üniversite kazanmaya atfedilen yükünse beşeri sermaye ihtiyacının pik yaptığı 20.yüzyılın bir ürünü olduğunu anlarsınız. Çok uzattım son bir ekleme anekdot: Fakirin tek çaresi çalışmak derler ama çalışınca da hakkını yerler. O yüzden tek çare birlik olabilmekte de o toplum bilinci dünyada da bizde de pek uyanacağa benzemiyor. (Sanırım içimdeki sosyalist uyandı)
 
Her yerde torpil var hocam. Futbol, basketbol gibi sporlara yönelseniz parayı veren düdüğü çalıyor. İş hayatında dayısı olan 10-0 önde başlıyor. Torpilin olmadığı bir alan kaldı mı artık bilmiyorum...
 
Güvenlik ve yakın koruma sektör tarafı komple torpil dönüyor. Başımı zorla bir yere sokmuştum onda da işten bilerek çıkardılar 10 tane güvenliği aynı anda. Bende sinirimi Club'da adam döverek atıyorum bodyguard işi yapıyorum bu ara aşırı tepem atık birilerini geberticem. Bu ülkede torpilsiz bir yere varamazsınız yazacak çok şey var. Bizzat belediye başkanı tanıdığım olur ama yanına gidip beni işe sok diye bir gün mırıldanmadım.
Hocam yakın korumada diğer alanlara kıyasla daha fazla torpil olması normal bir şey mi?
 
Bu ülkede alın teriyle devlet kademesinde önemli pozisyonlara gelebileceğini mi sandın gerçekten? Ailede malum partiye yakın ve içli dışlı olan birisi yoksa hakim savcı olmak imkansız artık.
Aslında imkansız değil de hukukun üstünlüğü yokken pek bir manası yok. Hatta sokakta gezerken, hayatın olağan akışında farkında değilizdir ama hukukun üstünlüğü yokken hiçbir şeyin bir manası yoktur. Çünkü her şey risklidir. Ticaret yaparsınız, sermayenizden (fiziki ya da maddi) emin olamazsınız. Vücut bütünlüğünüzü bozmaya yönelik eylemde bulunurlar, karşı taraf hasbelkader sizden güçlüyse ve kamuya mal olmuş bir dava değilse olumlu bir sonuç alamazsınız... Bu böyle uzar gider. O yüzden sadece hukukçuları değil toplumun bütününü etkileyen yegane bir sorundur.
 
Şimdi ben hakimlik sınavından neredeyse tamamen doğru falan yapsam mülakatta elenme ihtimalim nedir?

Yani kısaca söylemek istediğim beni işsiz bırakacak kadar torpil var mıdır mülakatta?
 
Son düzenleme:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Şu video belki özet olur.
 
Hocam eşit ağırlık seçtim eylül'de 11. sınıfım sizce bölümü değiştireyim mi yoksa devam mı edeyim. Alternatifim yazılım mühendisliği ancak orada da artık yoğunluk var deniliyor.
 

Geri
Yukarı