hal.dll ve ntoskrnl.exe mavi ve turuncu Ekran Hatası

isikeren06

Hectopat
Yer
Ankara
Dünden beri toplam 3 kere olmak üzere bu dosyalar yüzünden mavi ekran ve turuncu ekran hatası alıyorum. Birinde tam ETS2 ye girdim oyunun logosunu gördüm şak Turuncu ekran yedim. Birinde Windows'un arama bölümünü açtığım anda şak mavi ekran yedim, birinde ise bilgisayarı tam uyku modundan çıkardım ekranı gördüm şak yine bir mavi ekran yedim. Hata mesajında hep aynı şey NMI_HARDWARE_FAILURE yazıyor. BlueScreenView programından baktığım zaman hal.dll ve ntoskrnl.exe dosyalarını sorumlu tutuyor. Normalde Windows 8.1 Pro kullanıyordum. Geçenlerde bilgisayarımı Windows 10 yaptım memnun kalmayınca geri Windows 8.1 Pro ya değil de bilgisayarın orijinalinde ne varsa onu kurayım hesabı Windows 8.1 Single Language'a düşürdüm otomatik etkinleşsin diye normalde MAK anahtar ile windows kullanıyordum.

Formatı attıktan 1 gün sonra işte bu hatayı almaya başladım. Ne Windows 8.1 Pro da, ne Windows 10 Home Single Language'da bu problemi yaşadım . Herşey 8.1 Single Language yaptıktan sonra başladı. Çeşitli forumlarda insanlar sorunun RTM Windows sürümünden kaynaklandığını ve bu yüzden PRO sürüm kurmanın sorunu çözdüğünü söylüyor. Sizce geri Windows 8.1 Pro ya geçiş mi yapmalıyım? Blue Screen View programının ekran görüntüsü ve sistem aşağıda. Nerede problem olabilir nereye bakmalıyım? Şu bilgilendirmeyi de geçmeden olmaz her mavi ekran yediğim zaman msi afterburner dan yapmış olduğum çok ufak ekran kartı overclock ayarlarım sıfırlanıyor farkettim. Sorun ekran kartı sürücüsünden kaynaklı olabilir mi acaba ? Ve ayriyetten şunu da söyleyeim maalesef Driver Booster kullandım fakat her zaman kullanırdım bir sorun olmazdı. Ekran kartları hariç her şeyi oradan güncelledim. Minidump dosyası isterseniz paylaşabilirim. Şimdiden teşekkür ederim. @Recep Baltaş

Ekran Alıntısı.PNG

Ekran Alıntısı1.PNG Ekran kartı 2GB. HP 250 G4. Ramler Samsung 4+4 Dual.

@Murat5038 Hocam forumda bu mavi ekran hatasını çözmede çok yardımınız dokunmuş. Rica etsem eğer aktif iseniz minidump dosyası paylaşsam bakabilir misiniz?

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı