012824-8765-01.rar RTX 3050 ekran kartım için driverları indirmeye çalışırken HAL_INITIALIZATION_FAILED hatası aldım. İnternette sebebini söyleyen kaynak bulamadım yardım edebilen olursa çok sevinirim. Minidump dosyasını ekledim.
Sebep ekran kartın evet, yalnız HAL_INITIALIZATION_FAILED hata kodunun donanımsal olduğunu söyleyen de var. İsmindeki HAL da zaten ''Hardware Abstract Layer''ın kısaltması. Yani HAL bir bakıma kısaca donanımla alakalı sürücülerin alt katmanı da denilebilir. Bazı yerlerde bu hataya sahip kişilerin donanım kontrolü yapması da önerilmiş.
Sebep ekran kartın evet, yalnız HAL_INITIALIZATION_FAILED hata kodunun donanımsal olduğunu söyleyen de var. İsmindeki HAL da zaten ''Hardware Abstract Layer''ın kısaltması. Yani HAL bir bakıma kısaca donanımla alakalı sürücülerin alt katmanı da denilebilir. Bazı yerlerde bu hataya sahip kişilerin donanım kontrolü yapması da önerilmiş.
Sebep ekran kartın evet, yalnız HAL_INITIALIZATION_FAILED hata kodunun donanımsal olduğunu söyleyen de var. İsmindeki hal da zaten hardware abstract Layer'ın kısaltması. Yani hal bir bakıma kısaca donanımla alakalı sürücülerin alt katmanı da denilebilir. Bazı yerlerde bu hataya sahip kişilerin donanım kontrolü yapması da önerilmiş.
Cevap için teşekkürler hayır bilgisayarda daha önce hiç hata almadım bugün driverları kurmaya çalışırken NVIDIA drivers ve GeForce Experience seçeneğini işaretledim kurulum sırasında bu hatayı verdi sonrasında sadece NVIDIA driversı seçtim ve bu sefer hatasız kurdu ama içime sinmediği için DDU ile önerdiğin gibi kurdum ve GeForce Experience olan seçeneği bu sefer hatasız kurdu kurulum sırasındaki bu mavi ekran hatası hariç hiç hata almadım anlamaya çalıştığım şey driverlar yüzünden tek seferlik bir yazılımsal hata aldığımmı yoksa ekran kartında donanımsal bir arıza olduğumu.
1920x1080 0X MSAA ayarında 30 dakikalık testte ortalama 68-71 derecede hata olmadan test bitti 1920x1080 8X MSAA ayarında 15 dakikalık testte ortalama 71-75 derecede hata olmadan test bitti.
1920x1080 0X MSAA ayarında 30 dakikalık testte ortalama 68-71 derecede hata olmadan test bitti 1920x1080 8X MSAA ayarında 15 dakikalık testte ortalama 71-75 derecede hata olmadan test bitti.