Hâlâ bu ülkenin milliyetçisi olmak mantıklı mı?

DublinDEI

Decipat
Yer
Beyşehir
Daha fazla  
Kadın cinayetinde tüm ülkelerden daha fazla cinayet işleniyor, ekonomi mahvolmuş, toplumsal kutuplaşma yüksek, millet Allah'a kitaba sövüyor, ırkçılık yüksek, yediğimiz şeyler kalitesiz ve daha 1000'lerce sorun ama insanlar hâlâ bu ülkenin milliyetçisi ve diğer milletlere hakaret ediyor.Ki biz melez bir toplumuz Türk genimiz öyle fazlada değil.Bu ülkenin hiçbir olayı yok, neden bir insan buranın milliyetçisi olur ki?

Hocam ben şahsen bir Türk olmaktan gurur duyarım ama Türkiye'de olmaktan değil. Yeri gelir Türkleri bir ırk olarak savunurum ama günümüz Türkiye'sinin savunalacak ve gurur duyulacak bir tarafı yok gözümde.

Herhangi bir ülkede doğmuş birisi herhangi bir milleti benimseyebilir. Ben burada yaşamaktan gurur duyuyorum, bu milleti benimseyebiliyor muyum; büyük oranda hayır herhalde. Üstteki arkadaş da demiş günümüz türkiyesinin millet düzeyinde takdir edilecek hiçbir şeyi yok açıkçası. Osmanlı dönemleri de başarılarla dolu olmasaydı günümüzdeki çoğu Osmanlı holiganı da böyle olmazdı bence.

Milliyetçi olmak için sebep aramaya gerek yok.
Sonuç da bu kan bağıdır. Vatan sevdasıdır.

Ben hemşericilik yapan biri değilim. Çünkü en yakin arkadaşlarım alakasız şehirlerden.

Sanırım şu anki ülke gündemin olan ve ülke siyasesinde adına milliyetçi GRUB olarak adlandırılanlardan bu tür kötü düşüncelere sahip oldun.

Kusura bakma ama o grup ilk kurulduğunda da gerçek manada milliyetçi değillerdi. Kafatası olarak başladı. Zaman içinde kendi aileleri tarafından da eleştirilince çerçeve genişledi.
Daha da ilginci onların milliyetçi gençlik kurallarını aldıkları kişi ise, diyarbekirli bir Kürt. Kürt olması nesle hakaret veya dışlama olarak söylemedim. Osmanlı'nın son dönemlerinde Kürt milliyetçiliği yapan kişiden alıntı yapıyorlar.

Malazgirt'e gelmeden önce çok farklı belde ve ülkelerde konaklayarak - fethederek gelindi. Bu süre zarfında farklı milliyetler ile evlilikler yapıldı. Türkmenlerin en büyük zaafiyetlerinden biri de yaban elden kız almaktır. Dolayısı ile Türk milleti veya ari Türk ırkı diye bir kavram asırlar ve göçler sonucunda pek kalmadı.

Anadolu'ya giriş ile de her türden çok fazla unsurdan milletin olması ise, var olan bu hevesi tetikledi ve çok fazla yaban kız ile evlilik sonucu saç - göz - ten rengi gibi bariz değişiklikler olmaya başladı. Ama zaman içinde yabandan alınan kızlar ata erkil yapıdan dolayı kolayca kültürel olarak Türkmen yaşamına - kültürüne bağlandı. Kendi yemek - iletişim- giyim kültürlerini de bu ata erkil yapı içinde uyumlu bir gelişme sağlandı.

Yani sarışın mavi gözlü birinin kanını incelediğiniz zaman; siyah saçlı - çekik kahve gözlü - tıknaz birinin kanı ile benzer DNA yapısı görmeniz normal. Zaman içinde baskın genler öz planda gözükse de arka da ata erkil DNA duruyor.

Bir de şu var. Ben Türküm diyen, bu ülke ve millet için canını - kanını son ana kadar feda eden birine sen nasıl Türk değilsin diyebilirsin?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı