- Makaleler
- 20
27 yaşındayım, eminim çoğunuzdan büyüyüm. Birçok insan Z kuşağının boş işlerle uğraştıklarını dile getiriyor.
Size şu kadarını söyleyeyim, sizi kıskanıyorlar!
Böyle saysak sabaha kadar bitmez. Şu ülkenin geçmişine bakın, Z kuşağından olmayan insanların çoğu ayrıştırıcı bir kafaya sahip. Yıllarca insanları bölüp kutuplaştırdılar. Ben bunu günümüz gençlerinde göremiyorum. Elbette boş işlerle uğraşanlar çok fakat faydalı işler yapan da çok. Siz bu ülkenin istikbalisiniz. Endişelenmeyin, bu eski kafanın ölmesine ramak kaldı, birkaç yıla sizin sözleriniz geçecek.
Size şu kadarını söyleyeyim, sizi kıskanıyorlar!
- Çünkü onların gençlik zamanlarında bilgisayar oyunları, gelişmiş telefonlar yoktu. Onlar ömürlerini kıraathanelerde geçirdiler!
- Çünkü onlar zamanında insanları başörtülü/açık diye ayırdılar. Sizse böyle şeylere takılmıyorsunuz.
- Çünkü onlar insanların mezheplerine kadar karıştılar. Sizse farklı dinî görüşlere daha saygılısınız.
- Çünkü onlar insanların fikirlerine saygı duymadılar, herkesin kendisi gibi olmasını istediler. Sizse daha özgün ve hoşgörülüsünüz.
- Çünkü onlar gelişime açık olamadılar, bu yüzden eski kafalarını sürdürmekteler. Sizse gelişime her zaman açıksınız.
- Çünkü onlar görücü usulü/zorla evlendirildiler, bu yüzden sevgilileri garipsiyorlar. Sizse sevgiyi daha özgür yaşıyorsunuz.
Böyle saysak sabaha kadar bitmez. Şu ülkenin geçmişine bakın, Z kuşağından olmayan insanların çoğu ayrıştırıcı bir kafaya sahip. Yıllarca insanları bölüp kutuplaştırdılar. Ben bunu günümüz gençlerinde göremiyorum. Elbette boş işlerle uğraşanlar çok fakat faydalı işler yapan da çok. Siz bu ülkenin istikbalisiniz. Endişelenmeyin, bu eski kafanın ölmesine ramak kaldı, birkaç yıla sizin sözleriniz geçecek.