Half-Life 1 oynarken çok fazla midem bulanıyor

FOV ayarından diye tahmin ediyorum. Ben de düşük FOV'da oynarken midem bulanıyor ve başım ağrıyor. Örneğin Skyrim'in normal FOV'u 60, ben en az 90 yapmadan oynayamıyorum. Aslında daha da ilerisine giderim de daha yükseğinde oyun bozulmaya başlıyor. Minecraft'ta da 110'un aşağısı rahatsız ediyor.

Konsoldan "default_fov" komutu ile çeşitli FOV'lar deneyin. Varsayılan FOV 90. 100-110 gibi değerleri deneyin, yine mideniz bulanıyorsa 80-70-60 gibi düşük değerleri de deneyin.

Bu arada oyun çıktığı vakit 4:3 monitörler kullanıldığı için ona göre dizayn etmişler. 90 derece FOV 4:3 monitörler için iyi bir değer fakat 16:9 monitörler için FOV değerinin 106 derece civarı olması lazım. CS:GO'da bunu iyi ayarlamışlar, görüntü oranına göre FOV değişiyor.

Bu şey dediğim gibi FOV ile alakalı. Valve oyunlarında sıklıkla rastlanılan bir şey. Eğer oyun ayarlarında FOV ayarı varsa 90'a çekin yoksa konsolu açıp FOV 90 yazın biraz da öyle oynayın
Varsayılan FOV 90 zaten.

Etrafında dönünce midesi bulanan, başı dönen biriyseniz FPS limiti ve fare hassasiyetini düşürebilirsiniz bu diğer oyunlarda da geçerli he bir de fovdan olabilir

Selamlar,
Yaşadığınız durum muhtemelen FPS'den kaynaklanıyordur. Fare hızınızı düşürün ve sakin oynamayı deneyin. Bir de monitörunuzu çok yakininiza koymayin en azindan 40 cm 50 cm uzaginizda olsun. Bir de bu şekilde deneyin. Umarım çözersiniz ve Half-Life oynayıp hatta Black Mesa'yi da oynarsınız. Cunku Half-Life oyunlarin atasidir.

Arkadaşlar Steam indirimlerinden Half-Life 1 ve birkaç Half-Life oyunu aldım. Bugün Half-Life 1 oynamaya başladım ama oynarken çok fazla midem bulanıyor. Ne yapacağımı bilmiyorum. En fazla 10-15 dakika oynayabiliyorum. Siz oynarken sizde de böyle sorunlar var mıydı? Varsa nasıl çözdünüz bu sorunu? Umarım cevap verirsiniz.

Hocam konuyu görünce araştırdım sizin gibi olanlar azımsanmayacak kadar çok. Neden acaba 🤔?

Oyun diğer oyunlara göre çok hareketli. İlk oynadığımda bende de aynı sorunlar oluşmuştu. Bir çözüm bulamadım, zamanla alışıyorsun. Ben alışmıştım ama seni bilemem bir çözüm bulursam haber veririm.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı