Half-Life 25. Yıl Dönümü Güncellemesi Steam’de Ücretsiz Olarak Yayınlandı

Ali Güngör

Genel Yayın Yönetmeni
Yönetici
Katılım
22 Haziran 2011
Mesajlar
53.665
Çözümler
18
Yer
İstanbul Türkiye
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Technopat
Profil Kapağı
1523300036
Half-Life 25. Yıl Dönümü Güncellemesi Steam

Half-Life efsanesi 25 yaşına girerken Valve bu özel günü her şeyi başlatan oyuna sürpriz bir güncelleme yaparak kutluyor. Half-Life 25. Yıl Dönümü Güncellemesi yenilenmiş içerik, yeni grafik ayarları, geniş ekran görüş alanı desteği, çok oyunculu haritalar, orijinal Valve tanıtımı, hata düzeltmeleri, Steam Deck desteği ve çok daha fazlasını içeriyor. Ücretsiz Half-Life 25. Yıl Dönümü Güncellemesi […]

Devamı: Half-Life 25. Yıl Dönümü Güncellemesi Steam’de Ücretsiz Olarak Yayınlandı
Kaynak Technopat

Devamı için yukarıdaki bağlantıya tıklayın...
 
Bu güncellemeden sonra CS 1.6 açılmaz hale geldi. Half-Life 25. yıl güncellemesi CS 1.6'yı bozdu. CS 1.6'yı açınca "Assertion failed" hatası geliyor ve oyun açılmıyor. Sorunu çözmek için Half-Life'ı "steam_legacy" dalına alıp güncelleme öncesi haline getirmek gerekiyor. Ancak o zaman CS 1.6 açılır hale geliyor. Sanırım Half-Life'a bu kadar değişikliği getirmek için yapılan hl.exe ve kütüphane değişiklikleri CS 1.6 modu ile uyumsuz olduğu için şu anda CS 1.6 çalışmıyor.

Umarım bu sorunu çözerler.
 
Bu güncellemeden sonra CS 1.6 açılmaz hale geldi. Half-Life 25. yıl güncellemesi CS 1.6'yı bozdu. CS 1.6'yı açınca "assertion failed" hatası geliyor ve oyun açılmıyor. Sorunu çözmek için Half-Life'ı "steam_legacy" dalına alıp güncelleme öncesi haline getirmek gerekiyor. Ancak o zaman CS 1.6 açılır hale geliyor. Sanırım Half-Life'a bu kadar değişikliği getirmek için yapılan hl.exe ve kütüphane değişiklikleri CS 1.6 modu ile uyumsuz olduğu için şu anda CS 1.6 çalışmıyor.

Umarım bu sorunu çözerler.

1700315825742.png


Evet gerçektende bozulmuş gibi.
 
Adamların 25 yıllık oyunu hâlâ bu şekilde güncelleyip korumaları çok garibime gidiyor. Rockstar gibi çıkardıkları oyunu Allah'a emanet edip bırakmıyor, Valve'ı bu yüzden seviyorum. 25. yılımız kutlu olsun Valve, iyi ki doğdun Half-Life. 🎂 🥳 🎉
Tam tersi olmasın? Adamlar yıllardır GTA V ve RDR 2 online'ı güncelleme bombardımanına tutuyorlar. Valve tarafında ise TF 2, Left 4 Dead 2 gibi oyunlar çürümeye terk edildi. Uzun yıllardır CS:GO'nun yüzüne bile bakmıyorlardı. 1-2 yılda bir operasyon geliyordu o kadar. Şimdi CS 2 diye bir şey çıkardılar, onu da ellerine yüzlerine bulaştırdılar.
 
Tam tersi olmasın? Adamlar yıllardır GTA V ve RDR 2 Online'ı

Steam versiyonu berbat olan, hayranlar tarafından düzeltilen Rockstar oyunlarından mı bahsediyorsunuz? Son iki oyunu hariç, çıkardıkları tüm oyunlara yetim muamelesi yapıyor Rockstar. Eski oyunları saklayıp muhafaza etmek, sürekli güncelleme getirmek değildir :D.

İki firmanın eski oyunlarını kıyaslayın bakalım aradaki farkı anında anlayacaksınız. Gidin herhangi bir Valve oyunun açın bakalım teknik anlamda uğraştıracak mı? Yıllardır destek görmeyen oyunları bile çatır çutur çalışıyorken Rockstar ile kıyaslanınca çok komik kaçıyor bu durum.
 
Önemli:
Half-Life 1 tabanlı oyunların hepsi update yüzünden bozulmuş durumda. Valve bir fix getirebilir. Eğer fix'i beklemek istemiyor iseniz. Half-Life 1'in betalar kısmından legacy branch'e geçirir iseniz çalışacaklar.
Etkilenen oyunlar:
Half-Life: Opposing Force
Half-Life: Blue Shift
Counter Strike 1.6
Team Fortress Classic.
Ricochet.
 
Önemli:
Half-Life 1 tabanlı oyunların hepsi update yüzünden bozulmuş durumda. Valve bir fix getirebilir. Eğer fix'i beklemek istemiyor iseniz. Half-Life 1'in betalar kısmından legacy branch'e geçirir iseniz çalışacaklar.
Etkilenen oyunlar:
Half-Life: Opposing Force
Half-Life: Blue Shift
Counter Strike 1.6
Team Fortress Classic.
Ricochet.
Counter-Strike Condition Zero Deleted Scenes de açılmıyor.
 

Geri
Yukarı