Halinize Şükredin

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
İçerisinde bulunduğu durumu iyileştirmek için çabalamayan birinin şükrü anlamsız benim açımdan. Bizim ülkenin insanında şükür var iyi güzel de çaba yok, onu ne yapacağız :)
 
Söylediğin şeylerden uzak bir tartışma düşünemiyorum. Ekonomi, din, siyaset üçlüsü hayatımızın %90'nını kapsıyor. Hepsi birbiriyle alakalı. Hepsi birbirini tetikliyor. Dinden girsen konu siyasete, siyasete girsen konu dine, dine girsen hem siyasete hem de ekonomiye bağlanıyor. Yabancı ülkelerde yöneticilerin adını bile bilmediklerine dair bir şey okumuştum. Burda ise adlarını ve yüzlerini görmediğimiz bir gün bile var mı diye düşünüyorum da yok galiba.
Dolayısıyla boynuna kadar bataklığa batmış birinin çıkmaya çalışmak yerine hala nefes alabilmesine şükretmesini istiyorsan, pek olasılıksız.
 
Şükretmek biraz değil fazlasıyla yanlış anlaşılan bir kelime. Hele yukarıdaki birkaç gereksiz tanımın anlamını hiç taşımaz :) Çünkü bu insanlar bu tanımları kendine göre yorumlamaz, sağdan soldan duyduklarıyla yorumlar.

Doğduğun yeri, aileni, sağlığını, tipini, cinsiyetini, ırkını seçemiyorsun sen. Her yıl binlerce bebek sağlıksız olarak doğuyor, sen sağlıklı doğmuş bir bebeksin. Bak buna şükür edebilirsin. Sen Türkiye'de doğmuşsun. Bir başka bebek Nijer'de. Nijer, Fransız sömürgesi, açlığın, sefilliğin önde olduğu bir ülke. Bak bunları yaşamadığın için de yine şükür edebilirsin.

Şükür etmek, ben böyle iyiyim, çalışmaya, emek göstermeye gerek yok demek değildir. Olduğun halini kabullenmek hiç değildir. Senden iyileri olduğu gibi senden kötüleri de var, sadece bunu bil ve kendini yukarı çıkarmak için çalış diye yorumladığım kelime.
 
Son düzenleme:
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı