Halka açık ortamda sigara içmek yasaklanmalı mı?

Sigara içmek için özel alanlar olmalı, gitsinler orada intihar etsinler. Ama olay sadece yasakla bitmiyor, zaten mevcut bir yasak var ama denetleme yok. Dibinde sigara içiliyor ama yasak olduğunu bildiği halde ihbar etmiyor mesela. Her zamanki gibi bilinçlenmek de lazım.

Kokusu olan her şeye denetleme gelmeli diyecektim, sonra aklıma "Burnu rahatsız eden şeyleri yasaklayacaksak gözü rahatsız eden şeyleri ne yapacağız? diye bir soru geldi. Halka açık alanda sigaranın yasaklanması ile halka açık alanda belirli kıyafetlerin yasaklanması aynı kefeye giriyor bir bakıma.

Direkt sigaranın kendisi yasaklanmalı. Hiçbir faydası olmayan bir zehir, zararından başka bir şeyi yok. Hadi içeni geçtim, içmeyene içenden çok zarar vermesi de cabası.
İyi vergi geliyor.
Bence de yasaklanmalı, bazen sigara içen kişinin yanında durunca kendi üstümde koku hissediyorum. Koku yapıyor.

Bence içen evinde içsin. Çoluğu çocuğu olanlar hariç tabii ki. Bekarsan ve evde teksen yakacağın bir sigaraya da karışılmamalı bence. Kişi kendi sonunu kendi getiriyor.
Toplum sağlığı için yasaklanmalı. İçene zarardan başka bir şey vermiyor.
Kokusu olan her şeye denetleme gelmeli diyecektim, sonra aklıma "Burnu rahatsız eden şeyleri yasaklayacaksak gözü rahatsız eden şeyleri ne yapacağız? diye bir soru geldi. Halka açık alanda sigaranın yasaklanması ile halka açık alanda belirli kıyafetlerin yasaklanması aynı kefeye giriyor bir bakıma.
Kokusu kötü olan her şey zararlı değil. Balık pazarları kötü kokar fakat kimseye zararı yoktur. Sigara içene ve etrafındakilere zarar verir. Ayrıca kötü kokan şeyleri insanlar gelip burnuna sokmaz fakat sigara dumanını yüzüne üflerler.

Bağımlı olarak söylüyorum, kesinlikle yasaklanmalı. Toplu alanlarda içen dalkavuklardan nefret ederim, şahsen çok dikkat ederim bu duruma. Toplulukta içen olsun, içmeyen olsun, başkalarına rahatsızlık vermeyeceksin. İçen şahısların saygısızlık seviyeleri yüzlerinden okunur zaten genelde. :)

Ucuz parfüm de yasaklansın, yanından bir geçiyorsun ciğerlerin kavruluyor.
Ucuz parfüm, sigara kısacası kokusu insana rahatsızlık verebilecek her şey yasaklanmalı. Ben parfüme karşıyım arkadaş, millet nasıl kullanacağını bilmiyor. Tüm şişeyi üstüne döküyor.

Yasaklanmalı. Ben sigara kullanmıyorum fakat kullanan insanlara da problem yaratmıyorum. Aynı şekilde, sigara kullanan insanlar da benim için problem yaratmamalı. Telefon kabini tarzı şeylerin içine girip içsinler çok istiyorlarsa. Otobüs duraklarında, yolda, kafelerde veya minibüslerde ben niye soluyorum bu zehri ? Ayrıca beni çok rahatsız ediyor ve tıkıyor. Ailemden de ev içinde kullanan var, balkonda içiyorlar. Balkon kapısı açıldığında bile burnumu yakan bir koku geliyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı